Реклама / Ads
15| 7807 |23.08.2020 НОВИНИ

Проф. Ана Кръстева: Борисов приватизира държавата, сега посяга и на конституцията

.
Проф. Ана Кръстева Източник: БГНЕС
След като приватизира държавата, той посяга и към основния ни закон - конституцията. Това съм аз, казва днес Борисов по подобие на Краля Слънце. Това не само е сблъсък на два тайминга, а на два века. Джипът на премиера символизира ХХ век, а интернет протеста - XXI век. Изключително важно е българското общество да разбере къде се намира - в епохата на джиповете или в епохата на глобалната мрежа.
 

Това казва проф.Ана Кръства в интервю за Банкеръ.

 

Миш-маш на политическия тайминг, това демонстрира днешната политическа сцена. Абсолютна неспособност и нежелание на ГЕРБ да разбере тайминга на гражданството и протеста, с предлагането на съвършено различен тайминг, категорична е тя.

 

Протестиращите искат оставка днес и сега, иска забързване на политическия часовник. Борисов го превежда като забързване на нова конституция. Този миш-маш е ярка илюстрация на окончателния развод между премиера и народа.

 

Отговор дава социологията: 62% от българите подкрепят протестите, 68% не се доверяват на министър-председателя. Критична маса от нашето общество узря да види политиката през очите на днешните млади. Записи и свидетелства за мутренското управление на държавата сме чували много пъти, но до днес те - някак тефлоново - щадяха имиджа на премиера. Един от младежите на протеста дефинира краят на "тази" епоха, като заяви: за нас мутрите, олигарсите и корумпираните политици не са герои, ние се отнасяме към тях с погнуса или с насмешка, обяснява професорът.

 

През 90-те години на миналия век беше точно обратното - младите искаха да са като силоваците и „преуспяващите бизнесмени с екзотични прякори“.

 

Ето това отрича днешният протест - моделът „Някои създават правилата, ние ги нарушаваме“, според който правилата са за т. нар. обикновени хора, защото ние сме правилата и останалите трябва да се страхуват от нас. Тази героизация дойде с чалга културата и ще си отиде с нея, смята Кръстева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 83| 5518 |23.08.2020 Борисов: Юмрукът не е символ на демокрацията . 33| 21306 |22.08.2020 ИПИ към Борисов и ГЕРБ: Употребата на Конституцията за оцеляване на власт, ви лишава от легитимност пред обществото . 36| 6289 |22.08.2020 Бойко Борисов твърди, че сме на верния път . 18| 9288 |22.08.2020 Н. Слатински: Жалко е, че проф. Знеполски говори като перестройчик и реакционер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads