Реклама / Ads
35| 10588 |13.08.2020 НОВИНИ

Проф. Евгений Дайнов: Борисов уби парламента. Омразата към ГЕРБ няма да спре

.
проф. Евгений Дайнов
Борисов уби парламента. Нямаше нищо изненадващо в проваленото заседание на парламента днес. Хората са на улицата заради арогантността на управляващата върхушка. Дори да се премахнат блокадите в столицата, омразата към ГЕРБ ще остане.
 

Така Евгений Дайнов коментира събитията в столицата не просто от днес, но и от последния месец.

 

ФрогНюз припомня, че през днешния ден трябваше да се проведе изслушване на премиера в Народното събрание. То обаче не се състоя заради бойкот от страна депутатите от управляващото мнозинство. Недостатъчен кворум провали извънредното заседание.

 

Това пък се случи и на фона на протести, които днес започнаха още от сутринта. Демонстрантите застанаха пред сградата на Народното събрание, по време на протеста журналистът от “Пик” Ива Николова бе замерена с яйца.

 

“Аз за първи път виждам протест след 97-а година, в който да участват болшинството от българските граждани. Това е много жилав протест", каза Дайнов. По думите му протестът ще бъде траен и няма да стихне бързо.

 

“Дори да се раздигне Орлов град, омразата към ГЕРБ си остава и няма да отиде никъде”, посочи Дайнов, който освен това прогнозира и предсрочни избори, които ще произведат “смайващо различен от досегашния парламент”.

 

Не така обаче смята Георги Харизанов от “Института за дясна политика”, познат като “Институтът на ГЕРБ”.

 

Той не прогнозира оставка на Борисов в близкото време, но също уточни, че решенията се вземат единствено от премиера.

 

“Протестът ще постигне повече при наличието на ясно управление и ясен център на отговорността, отколкото при политическа криза след евентуална оставка на кабинета "Борисов 3"”, смята Харизанов и категорично отрече да има срив редиците на управляващите, както сочат данните от някои социологически проучвания от последната седмица.

 

“Не мога да се съглася с твърдението, че Бойко Борисов се страхува и се крие. Това, че политическа партия ГЕРБ не иска да участва в предизборната кампания за избор на лидер на БСП и в отчаяните ходове, с които г-жа Нинова се опитва да предизвика интерес към себе си, си е тяхно право”, коментира още Харизанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8909 |13.08.2020 Проф. Нели Огнянова: Управлението и медиите не зависят от онези, които са на светло . 6| 5469 |13.08.2020 Проф. Габровски: Предстои ни една зима, изпълнена с неизвестни . 19| 5487 |12.08.2020 Проф. Витанов, БАН: Епидемията се свива, достигнахме платото за август . 19| 13001 |11.08.2020 Проф. Ал. Маринов: Властта да каже как са изхарчени 100 млрд. за програмата България 2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads