Реклама / Ads

26| 5764 |10.10.2015 НОВИНИ

Проф. Герджиков: Разследващите журналисти вършат работата на разследващите органи

.
Проф. Огнян Герджиков
Природата на лидерството е перверзна в гетата. Това не е ромски проблем. Това е проблем на социална, а не на етническа идентичност. Ако решим да му дадем политическо представителство, неговата общност ще избута напред криминалните лидери. Там има примитивна култура, чието преборване става по най-дивашкия начин. Не само махалата в Самоков е гето и в много още населени места го има. Гетото драматично настъпва. Отказът да се занимаваме с гетото, сега ни се връща, като то вкарва в управлението хора с подозрителна етика. Това заяви социалният антрополог Харалан Александров по отношение на Пиже.

Лидерите контролират достъпа на членовете на гетото до външния свят. Това не са свободни хора, които могат да се договарят къде да работят, къде да се реализират, нямат достъп до институциите, нямат образованието. Всички комуникации се контролират от няколко човека. Както ресурсите, които влизат отвън, независимо дали са социални помощи, проекти... и обратното – тези няколко човека решават кой къде ще отиде да работи, анализира Александров пред НТ.

 

Има слабост на държавата, за това, че тя не изпълнява основни свои задължения. Едно такова основно задължение, което държавата е в перманентно неизпълнение  е това, че всеки български гражданин до 16-годишна възраст трябва да учи. А ние допуснахме стотици хиляди да бъдат неграмотни. Второ – от едната крайност, тръгнахме в другата – от едно тоталитарно общество, влязохме в едно демократично общество, за което не бяхме очевидно готови.  Днес казваме, че демокрацията е на първо място и такива лумпени, неграмотни и необразовани имат място и смятаме, че това е нещо естествено. Какво значи човек със 7 присъди да му гласуваме доверие и да стане част от управлението?!, възмущава се от своя страна проф. Огнян Герджиков.

 

По отношение на това дали органите на реда си вършат работа по залавяне на хора като Пиже, проф. Герджиков заяви: Разследващите журналисти вършат работата на разследващите органи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 18| 6052 |09.10.2015 Проф.Константинов: Необходим е закон и ценз за кандидат-кметовете . 2| 4399 |08.10.2015 Проф. Мирчев и кандидати за общински съветници обсъдиха проблеми на таксиметровите шофьори . 0| 6401 |07.10.2015 Проф. Кантарджиев за Фрог: 3 пъти по-малко вземат специалистите по ебола от чиновниците в МЗ . 1| 4341 |06.10.2015 Проф. Мирчев инициира кръгла маса на тема „Достъпно и качествено образование“
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ