Реклама / Ads
2| 4077 |05.12.2023 НОВИНИ

Проф. Илко Гетов: Работим в посока да се разшири спешната медицинска помощ по въздух с планинско търсене и спасяване

.
Заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов Източник: БГНЕС
"Имаме идеи и работим в посока да се разшири спешната медицинска помощ по въздух с планинско търсене и спасяване, така че заедно ще можем да постигнем повече в името на добруването на българските граждани и на спасяването на повече хора, изпаднали в беда. За следващата година е предвидена по-голяма бюджетна субсидия, има отделен ред за Планинската спасителна служба (ПСС)."
 

Това заяви заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов по време на отбелязването на Международния ден на доброволчеството. С безвъзмездна и доброволна акция по кръводаряване, различни игри и демонстрации, организирани от Българския Червен кръст (БЧК) в София се отбелязва Международният ден на доброволчеството.

 

Не е лек избор да пренебрегнеш себе си, за да служиш на другите. Днес е ден за равносметка за силите, които не сте пожалили, се посочва в поздравителния адрес от името на вицепрезидента Илияна Йотова. Надявам се, че работата ви ще бъде улеснена и законотворците ще гласуват Закона за доброволчеството, се допълва в поздравлението, предаде БТА.

 

Ние, като институции, можем да правим много, но без вашата помощ не бихме се справили, посочи Надежда Бачева, заместник-кмет на Столична община и допълни, че доброволчеството е най-висшата форма на емпатия към хората, имащи нужда от помощ.

 

Николай Николов, съветник на министъра на вътрешните работи, също поздрави доброволците и ги увери, че и занапред ще имат пълната подкрепа на МВР. Каквото можем, ще направим, така че да виждате вашата цел, разбрана от хората, каза още той и изрази надежда, че работата на доброволците ще бъде законово регламентирана.

 

Почувствах ви в три думи, като първата е „институция“, отбеляза Иванка Динева, директор на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Няма нито една институция, която да може да достигне до обикновения човек, да бъде подкрепена от толкова много хора безвъзмездно, да не се съобразявате с щата, с бюджета, с политическата обстановка и да бъдете винаги там, където някой има нужда от подкрепа и да му бъде подадена ръка, каза още Динева. Другата дума е „пример“, а третата – „благодаря“, че сте пример на децата ми, за това, че успявате да съберете хората и да ги направите съпричастни към кауза, свързана с подаване на ръка и топлина, да вдъхвате надежда, каза още тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9961 |05.12.2023 Ако нещо бутне сглобката, то това ще са назначенията . 1| 4215 |05.12.2023 Изпълнителният директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров е освободен от поста си . 1| 4131 |05.12.2023 Дронове и снайперисти ще пазят Ердоган в Гърция . 65| 15695 |05.12.2023 Чашата преля! Докога, другарю Радев, ще злоупотребяваш с нашето търпение?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads