Реклама / Ads
0| 5508 |29.03.2022 НОВИНИ

Проф. Тагарев: Г-жа Митрофанова се държи с нас като с крепостни селяни

.
Проф. Тодор Тагарев Източник: стопкадър, Нова телевизия
Г-жа Митрофанова /бел. ред. – руският посланик в България Елеонора Митрофанова/ се държи с нас като с крепостни селяни. Наставлява ни, обвинява ни, провокира. Това е неприемливо поведение на един посланик. След като нашият посланик се прибра, най-редно е г-жа Митрофанова да си хване автобус до Истанбул и да се прибере в Москва. Москва се държи провокативно към България. Това заяви пред Нова телевизия проф. Тодор Тагарев.
 

Той припомни, че около проявата на Луковмарш говорителят на руското външно министерство Мария Захарова е отправила послание към България да внимава в картинката, защото в противен случай може и нашата страна „да бъде денацифицирана“.

 

Проф. Тагарев бе  категоричен, че Украйна има нужда от помощ: „Русия като по-голяма страна се опитва да сложи ръка върху една суверенна нация. За всеки здравомислещ човек е ясно, че ние трябва да помогнем на жертвата. Ние можем да помогнем със стрелкови боеприпаси“.

 

„Русия ни е обявила за враг официално. Няма какви наши действия да изменят тази позиция на Русия. Нашето бездействие показва, че ще се поддадем на натиск и ни позиционира зле сред нашите съюзници“, коментира още той.

 

Тагарев даде за пример Финландия, Швеция и Естония, които без никакво колебание оказват значителна военна помощ на Украйна.

 

Според него е „руска теза“, че който помага на Украйна се въвлича във войната: „Напълно несъстоятелна теза е, че даването на помощ на отбраняващата се страна ни въвлича във война“.

 

По думите му колебанието на политическите елити в България внася разединение в обществото.

 

Според него наличието на мини в Черно море показва, че войната е много близо до нас.

 

„Този конфликт стигна до някакво балансиране. Краткосрочната ми прогноза е свързана с това дали Украйна ще удържи Мариупол“, каза още той.

 

Що се отнася до предполагаемото отравяне на Роман Абрамович и още няколко преговарящи, проф. Тагарев обясни: „Абрамович е един от олигарсите, които губят много от този конфликт. Той търси начин да се позиционира по-добре пред западната общественост. Той се опъва да се позиционира като медиатор и това е полезно. Този опит за отравяне ми прилича на сплашване“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3235 |28.03.2022 Аламанов: Не гонете Митрофанова от България! Ще я направите герой . 0| 3049 |28.03.2022 Проф. Витанов: Маските трябва да останат до 20 април . 0| 4901 |27.03.2022 Проф. Веселин Методиев за езика на Митрофанова: Невежество, съчетано с нахалство и арогантност . 0| 4997 |27.03.2022 Митрофанова: Ако не беше СССР, България щеше да остане само Софийска област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads