Реклама / Ads
0| 4469 |28.05.2019 НОВИНИ

Прокуратурата: Майката от Силистра скочила с двете си деца в Дунав

.
Майка скочила в река Дунав с двете си деца-едното на 8 месеца, а другото на 7 г. По-голямото вече е спасено от случаен минувач, но от майката и другото дете няма и следа. Предполага се, че те са се удавили. От прокуратурата съобщиха:
 

Окръжната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за убийство на 8-месечно бебе и опит за убийство на 7-годишно момче след инцидента на 25 май тази година около 20,15 ч.

 

Тогава е получен сигнал за паднали във водите на река Дунав в района на стоянката за лодки зад ресторант „Дунав“ жена и дете. Случаен минувач, който разхождал кучето си в Дунавския парк на Силистра, е помогнал да бъде спасено от удавяне 7-годишното момче, син на 31-годишната Айшегюл М. Мъжът забелязал момчето във водата, след като чул виковете на деца. 7-годишното момче се държало на подводен храст и 56-годишният свидетел Валентин М. е скочил във водата и го е извадил на брега.

 

До момента телата на 31-годишната майка и осеммесечното ѝ момиченце не са открити. Спасеното дете е било настанено в болницата веднага след инцидента. Няма опасност за живота му. Уведомени са граничните власти на Румъния, тъй като теченията на реката може да отнесат издирваните тела на румънския бряг.

Семейството живеело в Германия, но наскоро се завърнали в силистренското село Правда, откъдето са, за да изкарат акт за раждане на роденото в чужбина момиченце. По данни на съпруга на 31-годишната жена в деня на инцидента тя му е писала няколко съобщения със странен текст.

 

Разследващите са иззели запис от камера в района на произшествието, на който се виждат майката и двете й деца. Веднага след като 7-годишният ѝ син е бутнат в река Дунав, Айшегюл е скочила с бебето си.

Действия по разследването продължават под надзора на Окръжната прокуратура в Силистра, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3610 |26.05.2019 Прокуратурата: 15 досъдебни производства са образувани за престъпления против политическите права . 0| 4304 |25.04.2019 Арестуваха и майката на изоставеното бебе в Пловдив . 7| 5876 |24.04.2019 Майката, загубила бебето си при инцидента с Местан: Не спря на стопа и ни блъсна . 2| 4365 |23.04.2019 Отнеха книжката на майката на Николай Банев заради катастрофа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads