Реклама / Ads
0| 7692 |28.03.2016 НОВИНИ

Прокуратурата обвини Владимир Пелов за двойното убийство в Ботевград

.
Владимир Пелов
Прокуратурата обвини Владимир Пелов за двойното убийство в Ботевград, станало преди дни, съобщиха от Софийската окръжна прокуратура.
 

Заподозрян за убийството в Ботевград е бил под "домашен арест". В съобщението се посочва, че Пелов остава в ареста за 72 часа. Най-вероятно във вторник съдът ще прецени дали това да бъде и постоянната му мярка за неотклонение. Убийството на 35-годишният Цветан и 31-годишният Марко стана в петък вечерта на централния площад в Ботевград. Прокуратурата припомня, че Пелов е осъден за грабеж и убийство.

 

Кой е Владимир Пелов?

 

Пелов се счита за страшилището на Благаоевград. От него треперят не само златари, търговци, но и всички жители. Повече от половин килограм злато, задигнато от Пелов и негов авер, не бе намерено при ареста му през 2011 г. Разследващите смятат, че той го е закопал в планинската местност близо до с. Врачеш, Ботевградско. Там рецидивистът се кри няколко седмици.  След като бе арестуван през септември 2011, Владимир Пелов бе в ареста до 17 януари т.г. Тогава Софийският апелативен съд го пусна под домашен арест, за да лекува влошеното си зрение. Ботевградчани и местни полицаи обаче разказват, че Пелов не вижда още от времето, когато е лежал в затвора за убийството на пловдивския сараф Ганчо Караиванов през 1997 г., като този проблем не го спрял отново да граби. На 16 август Пелов и Лазар Марков причакват сарафа пред входа на жилището му в Пловдив. Собственикът на обменно бюро "Еми" е застрелян с пистолет в главата. Отнето му е куфарче с 1000 германски марки, 1500 щатски долара, 15 500 австрийски шилинга и 700 000 стари лева. 11 г. след като е влязъл зад решетките, Владимир е освободен предсрочно от затвора за добро поведение, като в мотивите за пускането му е посочено, че е приет да учи екология в СУ "Св. Климент Охриски". Ботевградчани с тревога срещат съгражданина си по улиците в края на 2010 г., но нещата уж се успокояват, а той започва работа като пазач на селскостопанска продукция в близко село. Но се оказва, че това е само привидно. През това време Пелов вече се е свързал с "колегата" си от затвора Шошора, с когото са делили една килия, и споделя с него, че обмисля да ограбят златарско ателие. Около месец преди нападението осъденият за убийство решава да огледа набелязания магазин и за прикритие моли майка си да го придружи. Според запознати Пелов е престъпник с изключително богат опит и многобройни артистични умения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4593 |25.03.2016 Ст. Владимиров: Мащабната задлъжнялост при "Борисов 2" продължава . 0| 5287 |21.03.2016 Обвиниха четирима за трафик на 30 кг. кокаин и 16 кг. хероин . 1| 4314 |16.03.2016 Обвиниха двамата биячи от "Черни връх" за хулиганство и лека телесна повреда . 12| 5746 |16.03.2016 Цв. Василев пред Висшия съд: КТБ е фалирана насила от прокуратурата и институциите в БГ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads