Реклама / Ads
14| 5744 |31.03.2009 НОВИНИ

Прокуратурата е последната крепост на държавата

.
Роман Василев
Това обяви зам.- градският прокурор на София Роман Василев, според когото успеваемостта при разкриване на отвличанията е твърде малка.
 

 

Прокуратурата прави всичко възможно заедно с органите на МВР, за да осигури спокойствие за гражданите, обяви по БТВ зам.- градският прокурор на София Роман Василев. Той отрече в момента да има отвличания, но пък се работело се предишни случаи.

Около 14 отвличания са били заявени в последно време, към 10% е успеваемостта при разкриването им, добави още Василев и призна, че в тази област тя не е обнадеждаващо голяма. По пет версии се работело в случая с бизнесмена Киро Киров.

 

По повод проверките в баровските квартали на София той каза, че те са един елемент от борбата срещу корупцията. Хората със скъпи имоти и американски лимузини трябва да имат обяснение за това, откъде са ги взели.

 

Работи се и по случая Мургина, добави Василев и увери, че обществеността скоро ще види съответни действия на прокуратурата. В случая със Златко Баретата, свързан с организиране на престъпна група, действие можело да се очаква до месец-месец и половина, обеща зам.- градският прокурор на София Роман Василев.

 

Обществото очаква много от прокуратурата, защото тя може да се справи с организираната престъпност и отчасти с корупцията. МВР очевидно не е в състояние да го направи ефективно, но тези явления не могат да останат безнаказани, затова прокуратурата вече е последната крепост на обществото, категоричен беше Василев. Според него МВР не работи на нормалните обороти, на които трябва да го прави заради: ниското заплащане, липсата на материално-техническо оборудване, несъвършеното законодателство, но и заради субективния фактор, въпреки че не било нормално в оперативните служби да има теч на информация.

 

Под прицел на прокуратурата са всички лица, които са извършвали неправомерни по закон действия, заключи Роман Василев. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5222 |25.03.2009 Ив. Костов: Държавата да изключи автопилота . 43| 5417 |24.03.2009 Р. Петков: ГЕРБ + Ив. Костов - страшни за държавата и бизнеса . 19| 5360 |18.03.2009 ДАНС и Прокуратурата на изненадваща проверка в земеделското министерство . 2| 5482 |10.03.2009 Кой какво и как работи в държавата на 10 март 2009 г

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads