Реклама / Ads
6| 5261 |11.03.2015 НОВИНИ

Прокурорски син влиза в затвора?

.
Бисер с баща си начело
Синът на прокурор Венцислав Андреев – Бисер, който е обвинен, че е отнел живота на двама влюбени на столичния булевард „България” при шофиране, може да влезе в затвора или поне да му се увеличат годините условно наказание. Фактът, че Софийски апелативен съд не чете присъдата веднага, означава, че тя ще бъде различна от тази на СГС - 3 г. условно.
 

За убиец се спряга само Бисер, макар че в ПТП-то е участвал и друг шофьор, който, разбира се, отрича да има вина. 

 

„Андрей се движи в лявата лента на бул. „Българя” и изпреварва Бисер. Влиза в неговата лента – средната и се удрят. Двете коли се завъртат и попадат в градинката, където се разхожда Паола и Николай. Убиват ги на място. Няма свидетели, било е мокро след дъжд. Трябвало е на следващия ден да си направят труда при сух асфалт да проверят дали нещо не е останало под водата. Андрей казва: „Карах си нормално и този тръгна да ме изпреварва”. Безспорно е, че двамата са карали с превишена скорост. Според различни експертизи – между 80 и 100 км/ч. Позволено е обаче 50 км/ч”, обяснява пред Фрог нюз адвокатът на погубените пешеходци Христо Ботев.  

 

„Чакаме решението на съда. Важно е, че категорично не оправдаха Бисер. Почернените родителите вярват, че в държавата справедливост няма. Те искат максимално наказание. Има стъпка напред, защото делото е сложно. Няма следи. Експертите се чудят какво точно се е случило – когато има спирачен път е лесно, тук няма следи”, отбелязва Ботев.  

 

Припомняме, че трагичният инцидент стана в началото на август 2011 година. 39-годишната Паола и 34-годишният Николай са се разхождали по алеята, когато с превишена скорост ги застигат две коли. Едната е управлявана от 21-годишния прокурорски син Бисер Андреев.

 

На съдебните заседания подсъдимият стои с наведена глава. До него винаги е неговото семейство – баща му прокурор, майка му и сестра му. Близките му искали делото да не бъде публично и да се гледа при закрити врати, но съдът не е допуснал това.

 

Бисер не се признава за виновен, нито пък съучастникът му.  Парадоксално, но факт, обвинение му повдига колега на баща му. Подсъдимият работи в Съдебна охрана и завършва право.

 

Въпреки черното петно върху него и семейството му баща му продължава да расте в съдебната йерархия. Както Фрог нюз вече писа на него му е отреден пост във ВКП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4337 |10.03.2015 Станишев за посещението на Щайнмайер: Гласът на Германия е от ключово значение за влизането ни в Шенген . 7| 6080 |05.03.2015 Станишев : Да ускорим влизането на България в Шенген. Време е! . 10| 4876 |27.02.2015 Вежди се похвали: Бг изложба влиза във френския Лувър . 2| 4687 |13.02.2015 Светия Синод влиза безгласно в туризма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads