Реклама / Ads
0| 2800 |21.06.2022 НОВИНИ

Протест пред парламента с искане за оставката на правителството

.
Източник: БГНЕС
Протестиращи се събраха пред парламента с искане за оставка на правителството. Една част са организирано от сдружение „Толерантност“, а друга част – от Национално движение „Хан Кубрат“. Към демонстрантите се присъединиха и привърженици на ВМРО, които настояват за защита правата на българите в Република Северна Македония.
 

Засилени са мерките за сигурност около сградата на Народното събрание, където текат дебатите по вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков. Поставени са метални заграждения, има кордон полицаи. Движението по бул. „Цар Освободител“ е затворено за движение.

 

Протестиращите скандират „Оставка“, развяват българските знамена.

 

Искаме оставка на този кабинет, това е най-силната и най-правилна антикризисна мярка, заяви за БТА кметът на община Белица Радослав Ревански. Излъгаха ни за повече пари за общините, за компенсация за тока, допълни кметът.

 

Няма адекватно отношение от централната власт към нашите проблеми - проблемите на хората, посочи кметът на община Рудозем Румен Пехливанов. Според него държавата не е обърнала достатъчно внимание тази година на общините, които по думите му са в изключително тежка ситуация. Не можем да си платим тока, не можем да си поемем сметките, а септември не е ясно как ще отворим детските градини, допълни Пехливанов.

 

Искаме да има един добър живот за младите, те да създават семейства и да раждат български деца, коментира за БТА Веселин Костов от Национално сдружение „Хан Кубрат“. След като сме стигнали до толкова висока инфлация, нормално е да искаме оставка на кабинета, допълни Костов. Той изрази и несъгласие с влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз. Има договор за добросъседство, който трябва да изпълнят, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7616 |21.06.2022 Партия МИР избра ново ръководство и пое курс към предсрочни избори . 0| 2684 |21.06.2022 Външната комисия се събира в сряда за френското предложение за РСМ . 0| 2805 |21.06.2022 Балабанов пита къде е българското предложение за РСМ и критикува кабинета . 0| 9838 |21.06.2022 Факти и цитати: Който ругаеше протестите преди, днес ругае подкрепата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads