Реклама / Ads
59| 8471 |10.08.2014 НОВИНИ

Протестърите искат Ан. Цонева да е министър, вече пият шампанско

.
Антоанета Цонева
Новият министър, отговарящ за изборите щял ад се казва Антоанета Цонева. Още в петък, когато обявиха името на поканената за поста от президента - Красимира Медарова, от Протестна мрежа реагипрали бурно. Те били недоволни, че Росен Плевнелиев не се е допитал до тях и е избрал човек, който не е от техния списък.
 
Наистина имало спиък с лица, които Протестна мрежа е дала на държавния глава като подходящи за министерски постове. В него на видно място била Антоанета Цонева, председател на Управителния съвет на т.нар. „Институт за развитие на публичната среда“. Неправителствената формация, според собствения й сайт, си сътрудничи активно с Фондация “Америка за България”, Тръст за гражданското общество в Централна и Източна Европа, Балкански тръст за демокрация и Фондация “Институт Отворено общество”.

Цонева е родена в Разград, омъжена е, има син. Завършила е българска филология. Четири години е била е секретар на община Копривщица и омбудсман на Столична община.

Активистката на Протестна мрежа много искала да бъде министър, но не само в служебния кабинет, но и в този след изборите. Смятала, че имала право на това, защото "представлявала гражданското общество и най-добре познавала неговите проблеми", твърдят протестъри.

 

Протестна мрежа поиска Плевнелиев да оттегли Медарова, която е била шеф на ЦИК. В неделя самата тя, в отворено писмо до медиите Красимира Медарова - определена в петък от президента Росен Плевнелиев за министър, е отправила молба до президента да бъде спряна процедурата по нейното назначаване.

Утре тя ще оттегли и молбата си към Висшия съдебен съвет за освобождаването й като съдия. Причината за отеглянето, посочена от Медарова, е публичният отзвук, който е можел да доведе до негативи за служебното правителство.

В писмото Медарова посочва, че е получила поканата на президента в петък и е приела, въпреки резервите си, защото смятала, че институциите и законите трябва да се уважават и истински е вярвала, че когато президентът я номинира за каквато и да е дейност в полза на държавата, нямало място за отказ.

Срещу Медарова се изтъкнаха и аргументи като този, че съпругът и бил близък до ГЕРБ и поради това печелил обществени поръчки за милиони.

В Протестна мрежа вече пиели шампанско, защото били сигурни, че именно Антоанета Цонева ще е новият министър.

Дали Плевнелиев ще се съобрази с натиска на протестърите, ще е ясно още в понеделник.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5281 |09.08.2014 Протестърите скочиха срещу министъра за изборите . 17| 5260 |07.08.2014 "Десните" искат извинение от Близнашки за "Комунизмът е красив идеал"! . 16| 6388 |06.08.2014 Активисти натискат Радан Кънев да стане лидер на РБ . 29| 4941 |05.08.2014 Зеленогорски:50 на сто от избирателите ни не искат съюз с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads