Реклама / Ads
0| 4956 |24.04.2016 НОВИНИ

С протести посрещнаха Обама в Германия

.
Обама в Германия
Хиляди германци, недоволни от Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП), протестираха през уикенда в Хановер. Те смятат, че договорът, по който все още се водят преговори между ЕС и САЩ, е в ущърб на европейските фермери и може да доведе до значително занижаване на стандартите за качество.
 
Американският президент Барак Обама беше посрещнат в германския град Хановер от масови протести срещу споразумението за свободна търговия между ЕС и САЩ, предадоха агенциите. Хиляди германци излязоха по улиците на града часове преди пристигането на Обама, за да изразят несъгласието си с Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП), което според демонстрантите ще доведе до значително занижаване на стандартите за качество на стоките и ще бъде в ущърб на европейските производители. Протестиращите не са съгласни европейските продукти да бъдат изместени от по-евтините и с по-ниско качество американски стоки. Преговорите по ТТИП между представителите на ЕС и САЩ все още не са приключили.

ТТИП ще е сред основните теми на разговорите между Барак Обама и германския канцлер Ангела Меркел. Те също така ще обсъдят бежанската криза и борбата с тероризма. Двамата откриха вчера в Хановер най-голямото изложение на промишлени стоки в света. Днес в града за среща с американския президент пристигат и лидерите на Франция Франсоа Оланд, на Великобритания Дейвид Камерън и на Италия Матео Ренци.

Преговорите по сделката за свободна търговия между САЩ и ЕС "може да се провалят", ако Вашингтон откаже да направи отстъпки, предупреди германският министър на икономиката Зигмар Габриел. "САЩ настояват да се придържат стриктно към идеята "Купи американското", а ние не можем да приемем това. Не искат да допускат европейски компании до търговете си за обществени поръчки. За мен това е против свободната търговия", подчерта той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4735 |23.04.2016 И в Лондон протестираха против изборните промени . 0| 4953 |23.04.2016 Българите в Брюксел протестират против Изборния кодекс . 0| 4696 |21.04.2016 Родители протестират пред Фонда за лечение на деца . 0| 4560 |16.04.2016 Протестиращите в Скопие искат оставката на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads