Реклама / Ads
31| 5721 |25.06.2013 НОВИНИ

Протестиращи си пият кафето пред депутатите

.
Източник: Булфото
Протестът #ДАНСwithme кани "На кафе пред парламента" всички "интернет лумпени" от социалните мрежи. Недоволните от кабинета „Орешарски” нямат намерение да разтурят „седенката”, а да преорганизират шествието.
 

Протестите ще продължат и през тази седмица, но няма да се изразяват единствено в разходка по софийските улици привечер и среднощна раздумка на кръстовището на "Орлов мост".

Гражданите са поканени на флашмоб, който е предвиден за сряда, четвъртък и петък между 8,30 и 9,30, както и между 12,30 и 13,30 ч, предава „Стандарт”. "Приятели, дойде време да разширим протеста. Затова да отидем на кафе до парламента, до задния вход, откъдето влизат за работа народните представители", пише в поканата за събитието във фейсбук.

Организаторите уточняват, че всекидневните протести от 18,30 ч пред Министерския съвет и шествията до партийните централи остават. Подчертават, че категорично не искат провокатори, насилие и идеята на събиранията е да са мирни, спокойни и цивилизовани.

У нас се прокарва и придобилата популярност форма на протестите в Турция "стоящия човек". Идеята е хилядното множество да застане мирно на площад "Независимост" и в продължение на часове никой да не помръдва от мястото си. Сред другите обсъждани инициативи са Народното събрание да бъде обградено с лента, на която да пише "Карантина - Заразно зло".

Част от недоволните настояват депутатите да приемат промени в Изборния кодекс, след което да гласуват вот на недоверие на кабинета "Орешарски" и наесен да има нови избори. Чуват се и призиви по време на протестите да няма политически лозунги и викове "червени боклуци", "турци сте" и т.н. Други пък контрират, че по този начин действията им не приличат на протестни, а по-скоро на "лятна разходка с детето и кучето".

Наблюдава се и растеж на палатковите лагери, като основният е от началото на март в градинката до Народното събрание, вторият край Паметника на Цар Освободител, а от ранните часове на понеделник се появи и трети - в Княжеската градина до Паметника на Съветската армия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 6013 |20.06.2013 БСП-депутат: Протестиращите са "интернет лумпени" . 77| 4705 |18.06.2013 Орешарски няма да се срещне днес с протестиращите . 96| 6784 |17.06.2013 Протестиращи скандират "Оставка" пред МС . 68| 7329 |17.06.2013 Мая Манолова обеща на протестиращи: Ще има машинно гласуване на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads