Реклама / Ads
0| 4006 |05.04.2022 НОВИНИ

Путин няма да хареса това! Близък до него олигарх го е срам да се оплаква от санкциите на фона на войната в Украйна

.
Владимир Лисин - олигарх и приятел на Путин разкритикува действията му срещу Украйна и оправда санкциите Източник: Reuters
Владимир Лисин, руски олигарх и дългогодишен приятел на Путин, каза, че е „срамно“ да се оплакват от санкциите, докато украинските градовете се разрушават и хората там умират. В същото време той призна, че руската икономика се срива, а действията на властите само изострят ситуацията. Путин явно не харесва позицията на Лисин, но бизнесменът реши да не мълчи.
 

„Веригите за доставки, които се формираха през годините, се разрушават, нарушава се логистичната, платежната и финансовата инфраструктура. На този фон правилата на играта се променят ежедневно, появяват се нови ограничения. В условия на висока несигурност ние променяме бизнес процесите, опитвайки се да изпълним социалните си задължения“, каза Лисин в интервю за Комерсант.

 

В същото време милиардерът разкритикува идеята на Путин да конвертира плащанията за износ в рубли. Според олигарха по този начин купувачите могат да бъдат изплашени.

 

Освен това Лисин подкрепи санкциите срещу Русия, наричайки ги алтернатива на пълномащабната военна намеса на западните страни.

 

„Срамно е да се оплаквате от лични проблеми в ситуация на хуманитарна катастрофа. Санкциите могат да изглеждат несправедливи, колкото искате, с елементи на колективна отговорност, ако искате, но те ще се опитат да спрат смъртта на хора и унищожаването на градове с всякакви налични средства“, каза той, цитиран от УНИАН.

 

Лисин добави също, че сега икономическите мерки могат да се разглеждат като „алтернатива на насилствените действия, което дава шанс на ситуацията да не се плъзга в глобален конфликт, който може да се превърне в катастрофа за всички“.

 

По-рано, след речта на президента на САЩ Джо Байдън във Варшава, Олег Дерипаска, руски олигарх, близък до Путин, каза, че светът се готви за идеологическа мобилизация и продължителна война.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13528 |05.04.2022 „Той иска да унищожи Източна Европа“: Бивш командир на НАТО назова следващата цел на Путин . 0| 3363 |05.04.2022 За втори път Байдън нарече Путин „военнопрестъпник“ . 0| 3470 |04.04.2022 Експерт по европейско право: Путин и Русия може да бъдат съдени за геноцид . 0| 3371 |04.04.2022 Горан Благоев: Правилно е да се отнеме ордена „Св. цар Борис - Покръстител”, даден на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads