Реклама / Ads
41| 8219 |28.07.2024 НОВИНИ

Путин паникьосан от украинските атаки дълбоко в Русия. ПВО на Москва се проваля

.
Украинците атакуват военни обекти в Русия...
Спешно съвещание в Кремъл е свикал руският диктатор Путин. Темата е една единствена: Последните съкрушителни удари на украинските сили по военни обекти на близо 2000 км навътре в руска територия. Путин бил бесен на противовъздушната отбрана, която така и не успяла за реагира на украинските атаки по въздух срещу петролна рафинерия и руски военни летища в Саратовска, Рязанска и Мурманска области в нощта на 26 срещу 27 юли.
 

Източници от украинските специални служби съобщиха, че Главното управление на военното разузнаване на Украйна (ГУР) е ударило руски военни летища в Енгелс, Саратовска област; летище Дягилев и петролна рафинерия в Рязанска област; както и летището Оленя в Мурманска област с дронове. Това съобщават източници от британското разузнаване. Данните се потвърждават и от американски източници, също от украински. Руски военни блогъри също описват последните събития.

 

Източници на Suspilne съобщиха, че украинските дронове са взривили стратегически бомбардировач ТУ-22М3 в летище Оленя. Руски официални лица, включително руското Министерство на отбраната (МО), твърдят, че руската противовъздушна отбрана е унищожила неизвестен брой дронове над Саратовска и Рязанска области. Снимки от дронове и спътници обаче показват как украинските дронове необезпокоявани нанасят своите съкрушителни удари над Рязан.

 

"Диверсионната дейност" на украинското разузнаване е ликвидирала също Ми-28 и вертолет Ка-226 в авиозавод в Московска област на 21 юли и е унищожила друг хеликоптер Ми-8 на летище Кряж в Самарска област на 24 юли.

Преди дни руският министър на отбраната Андрей Белоусов е поискал разговор с шефа на Пентагона, за да го помоли САЩ да се намесят и предотвратят готвена украинска "тайна операция" срещу Русия. За това пръв съобщи New York Times, позовавайки се на свои източници в службите. Разговорът се състоял и бил гореща молба от страна на Москва за спиране на въпросната операция, защото се очаквали големи поражения на руски военни бази и военни заводи.

 

Всъщност страхът на Кремъл идвал оттам, че въпросната мащабна операция е била подготвена със съдействието на американски експерти.

Белоусов е помолил Остин да се намеси, за да „ не се изостри напрежението между Москва и Вашингтон“.

Представителите на Пентагона са обяснили, че нямат нищо общо с подобен план.

 

Не е ясно дали последните украински тежки удари са част от въпросния план.

 

Само преди часове е била изпепелена руска военновъздушна база на западния бряг на Крим.

 

Украински дронове продължават и в този момент да летят необезпокоявани над Русия и да нанасят удари по военни обекти.

Ако Доналд Тръмп стане президент отново на САЩ, ще даде кратък и ясен ултиматум на Владимир Путин: да напусне окупираните територии в Украйна.

Това заяви пред канала „Киев24“ американският политик Борис Пинкус, който е част от Републиканската партия. Борис Пинкус, който е със съветски корени, е категоричен, че Тръмп няма да изостави Киев, ако бъде избран за президент през месец ноември – каквито очаквания има сред кръгове в Украйна и Европа.

 

„Планът на Тръмп, според информацията, която имаме от източници, е следният: той ще предложи на Путин да напусне веднага всички окупирани територии“, казва още политическият експерт.

Ако Путин откаже, Тръмп ще даде на Украйна свръхмодерни видове оръжия, които никой никога не е получавал в чужбина. Украйна ще ги получи в неограничени количества и ще унищожи руските нашественици, категоричен е Борис Пинкус.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2810 |28.07.2024 Отец Никанор за загиналия край Елин Пелин доц. Шишков: Не съществуват думи, които биха помогнали на съпругата му . 0| 2148 |28.07.2024 5-ма цивилни загинаха, а още 15 бяха ранени при руски удари в Източна Украйна . 6| 2320 |28.07.2024 Организаторите на Игрите в Париж се извиниха на християните заради пародията на "Тайната вечеря" . 15| 4567 |28.07.2024 Евгений Кънев: Мрънкането на Ганьо за Олимпиадата показва колко далеч сме ментално и ценностно от Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads