Реклама / Ads
16| 8998 |24.08.2024 НОВИНИ

Путин се прави на Ной: Добре дошли в руския ковчег. Защо опашките за преселване в Русия се оказаха блъф?

.
Няколко български рубладжийски платформи за кремълска пропаганда, наричани кой знае защо „медии“, с възторжен патос написаха: „Путин обяви Русия за ковчег на спасението“. Словосъчетанието е толкова нелепо, че не може да мине дори за черен хумор. За кретенизъм - очевидно. Ковчегът никога не е бил и не може да бъде символ на спасение. В ковчег се полага мъртвец.
 

Ако очевидно невежият Путин е искал да направи асоциация с Ноевия ковчег е трябвало да го спомене или да попита някой, който да му каже, че в Стария завет на Библията става дума за голям лодка/кораб (на испански: „Ebrew]תיבת נח; Библейски иврит: Tevat Noa - е лодката в разказа как Бог пощадява Ной, неговото семейство и двойки за всички животни в света от глобален потоп.

 

Символът е толкова очевиден, колкото и труден за човек с психически проблеми, на който му се привиждат ковчези…

 

Путин със сигурност няма понятие и за белия гълъб с маслиновата клонка, който каца на палубата на Ноевия кораб, символизирайки надеждата, че спасението е близо, защото наблизо има земя.

Сложно за психопат, който възприема войната като мирно средство и специализирана операция.

 

Путин подписал указ „За оказване на хуманитарна помощ на лица, които споделят традиционни руски духовни и морални ценности“.

 

Българските медийни подлоги поясняват: Става дума за граждани на онези държави, които искат да се преместят в Русия, за да живеят „въз основа на отхвърлянето на политиките, прилагани от тези държави, които налагат разрушителни неолиберални идеологически насоки, които противоречат на традиционните руски духовни и морални ценности, както е предвидено в Основите на държавната политика за запазване и укрепване на традиционните руски духовни и нравствени ценности“.

Вече споменах кретенизъм – сега го подчертавам.

По-надолу в текста обаче се уточнява, че на желаещите ще се издават тримесечни визи. Хм, каните ги да се заселят да живеят в Русия, но само за 90 дни? А след това на фронта в Украйна ли ще ги изпращате?

 

Никоя глупост на властта в Москва не би била пълна, ако към нея не се включи Мария Захарова, говорителката на външно министерство, известна още като Маша Алкаша – ясно защо.

Тя събрала официозните медии и заявила с присъщата си арогантност: Хиляди граждани на страни от НАТО и ЕС се тълпят в руските посолства и консулства да подават документи за преселване в Русия. Много от тях идват с целите си семейства и заявяват: Няма да си тръгнем оттук, каквото щете ни правете!

Развълнуваната Маша споделила също, че чужденците обсаждат руските мисии с децата си, защото искали да ги спасят от джендерската пропаганда и сатаната. От сатаната, - ех тази Маша!

 

Наистина се изисква особен талант, за да се измисли подобна тъпотия.  

 

Бърз преглед на медии от „колективния Запад“ показва, че няма нито ред, който да потвърждава бълнуванията на Путин и Маша Алкаша. Но има статистика, която сочи, че от началото на войната на Русия срещу Украйна, започнала на 24.02.2022 г., над 2,5 млн руски граждани са напуснали родината си и са потърсили убежище в други страни. След обявяването от Путин на частичната мобилизация на 21.09.2022 г. стотици хиляди млади руснаци, някои със семействата, заминаха към държави с безвизов режим като Казахстан, Узбекистан, Грузия и др., откъдето мнозина се прехвърлиха в Турция, а след това към „прогнилия Запад“. Само в Германия през този период са потърсили убежище над 120 000 руснаци.

 

Да видим как е положението с българските патриоти, които „споделят традиционните руски духовни и нравствени ценности“.

Позвъних в руското посолство в София, за да попитам колко български граждани са подали документи за преселване в Русия: първо за 3 месеца, пък после… Не отговориха. Не видях и опашка пред дипломатическата мисия от разтревожени семейства, търсещи спасение при новия Ной в лицето на Путин.

 

Ето какво казва статистиката обаче: за седемте месеца на 2024 г. в Русия са пътували 408 българи. Повечето по работа.

Към страни от „колективния Запад“ и останалия свят за същото време са пътували 854 564. До края на годината ще станат над 1,3 милиона. Толкова за „наплива“ на Маша. Очевидно бърка белите мишки, които й се привиждат с тълпи, напиращи към летище "Внуково"... За сведение на екипа, измислил кризисния ПР с указа на Путин, в САЩ, където проблемите нито са малко, нито са леки, всеки ден 40 000 чужди граждани искат да влязат, за да останат там.

 

А тук не сме чули дори един депутат от „Възраждане“, БСП или техни членове и поддръжници, да са пожелали да се преселят в путиновия „ковчег на спасението“.

 

Руският ген. Александър Лебед, който „случайно“ загина с вертолет, след като бе обявил, че ще се кандидатира за президент,  бе казал: "Глупостта не е липса на ум, това е просто глупав ум". И още: "Идиотът с власт е най-опасен – това е известно отдавна". Очевидно не на всички обаче.

 

Апропо, на руски ковчег е по-рядко използвана форма, гроб е масово използваната. И се получава: Заповядайте в руския гроб. Истинско спасение по путински, нали?

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2251 |24.08.2024 Пет бири срещу пет чаши вода. Как да се справяме с жегите? . 0| 2227 |24.08.2024 "Тракийско лято - 2024": Български и американски самолети в обща тренировка . 2| 2225 |24.08.2024 Пламен Димитров, КНСБ: Заставаме зад учителите в "черния списък", това е скандален лов на вещици . 3| 4980 |24.08.2024 Експерт: Има опасност от екокатастрофа в "Копринка"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads