Реклама / Ads
19| 5654 |18.06.2016 НОВИНИ

Путин: Русия не се отказва от ”Южен поток”

.
Владимир Путин
Руският президент Владимир Путин заяви, че проектът ”Северен поток 2” е търговски и властите на Русия нямат отношение към него. Путин каза още, че ”Южен поток” никога не е бил смятан за алтернатива на ”Северен поток” и отново подчерта, че Русия не се отказва напълно от него.
 
Русия не се отказва и от транзита на газ през Украйна, каза още президентът. 
Ако, да речем, украинските партньори ни предложат икономически целесъобразен проект, и този проект гарантира сигурността на доставките и икономическа изгода, ще работим с Украйна.

Владимир Путин се срещна с директорите на водещите световни информационни агенции и отговори на актуални въпроси. Срещата беше в рамките на Световния икономически форум в Санкт Петербург и организирана от ТАСС.     

Путин заяви, че ще работи с новия американски президент, независимо кой е той, но изрази съжаление, че отношенията с Русия се експлоатират толкова много в предизборната кампания на САЩ.
Наистина е жалко, че руската карта се използва като някаква разменна монета в почти всяка предизборна компания в Съединените щати. Според мен това е изключително контрапродуктивно.

Руският президент коментира и бежанската криза в Европа:
Още преди десет години казах на европейските си приятели, че либералният модел на изграждане на общество, основаващ се на интересите на мигрантите, изглежда красиво, но в крайна сметка ще разгневи местното население. Всичко трябва да се прави постепенно, без бързане и да се приема количество мигранти, което може да адаптирате в страната си.

Президентът изрази мнение, че системата за противоракетна отбрана на САЩ, която се разполага в Европа, има потенциала да се превърне в настъпателна система и може да се използва срещу Русия, тъй като, по думите му, ядрена заплаха от Иран вече няма.
Сигурен съм, че трябва да отговорим на това. И знам, че пак ще ни обвинят в агресивно поведение, макар нашите действия да са само отговор. Ние обаче трябва да осигурим не само своята безопасност, но и стратегическия баланс в света, подчерта Путин, цитиран от БНР, и добави, че именно този стратегически баланс е спасил света от сериозни въоръжени конфликти през последните 70 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4559 |17.06.2016 Норвегия рекордно увеличи парите за отбрана заради „непредсказуема” Русия . 59| 9707 |17.06.2016 Путин: САЩ може да са суперсила, но да не ми нареждат какво да правя . 3| 3829 |17.06.2016 ЕС продължи с още една година санкциите срещу Русия . 69| 10588 |17.06.2016 Октай: Русия ни направи курт-капан през Анкара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads