Реклама / Ads
13| 4463 |18.12.2022 НОВИНИ

Путин се срещна с генералите си, на фона на предупреждения за нови щурм на Киев

.
Владимир Путин се срещна с военните си командири на фона на нова вълна от ракети, изстреляни по инфраструктурата на Украйна. Срещите дойдоха и дни след предупрежденията на командира на украинската армия, че Кремъл готви нов яростен щурм на Киев. 
 

Путин прекара по-голямата част от петък в щаба на "специалната военна операция", обсъждайки идеи за това какъв трябва да бъде следващият ход на Русия, предават от BBC. Според твърденията плановете на Русия са новата офанзива да започне в началото на следващата година. 


На срещата присъстваха министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на въоръжените сили Валерий Герасимов. Присъствието на ген. Герасимов сложи край на слуховете, че е освободен от длъжност. 67-годишният мъж беше обект на интензивна критика заради твърденията, че е твърде предпазлив.


Генерал от военновъздушните сили Сергей Суровикин, който беше назначен за командир на Русия в Украйна през октомври, също присъства на срещата.


Украинските сили постигнаха серия от големи постижения през последните месеци, включително превземането на Херсон - единственият голям град, превзет от руските сили досега.


Колапсът на силите на Москва в Източна Украйна по-рано тази година доведе до непрекъснати критики на военни шефове от страна на прокремълски медийни фигури. 


Срещата последва твърденията на командващия украинската армия генерал Валерий Залужни, че Москва може да се опита да започне нова офанзива в началото на 2023 г. Той предупреди, че Русия подготвя около 200 000 войници за атаката. Той добави, че атаката може да е "по посока на Киев" и може да бъде извършена от Беларус. През февруари руските войски напреднаха към украинската столица Киев, след като преминаха границата именно от там.


Докато лидерът на страната Александър Лукашенко многократно отрече, че неговите сили ще се присъединят към инвазията, хиляди руски войници в момента са в страната, участвайки в това, което московското министерство на отбраната нарече "интензивна бойна подготовка".


Путин ще посети беларуския си колега в Минск в понеделник.


Анализаторите обаче поставиха под съмнение способността на Русия да започне нова офанзива срещу украинската столица, а говорителят на Белия дом Джон Кърби каза, че служители на американското разузнаване "не виждат никакви индикации, че има предстоящо движение срещу Киев".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 10004 |17.12.2022 Вартоломей обяви Руската църква за ерес и инструмент на кървавия режим на Путин . 2| 3246 |16.12.2022 Ген. Пат Райдър: ”Пейтриът” скоро в Украйна, Путин да не ни плаши! . 2| 3166 |16.12.2022 Банкери се опитали да убедят Путин да не нахлува в Украйна . 3| 3474 |13.12.2022 Последното слово на опозицонера Иля Яшин към Путин ще се запомни като паметното ”Аз обвинявам” на Емил Зола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads