Реклама / Ads
76| 4795 |24.06.2013 НОВИНИ

Работодателите от БСК искат разпускане на парламента

.
Сашо Дончев
Това НС и в тази си структура няма бъдеще, категорични са от БСК. Затова парламентът трябва да бъде разпуснат в срок до една година и да се проведат нови избори, заедно с изборите за ЕП през 2014-а година.
 

Работодателите от Българската стопанска камара поискаха разпускане на Народното събрание и нови избори през 2014-а година, предаде БНР. От БСК обявиха в специално изявление сериозното си безпокойство от случващото се в държавата и настояха за радикална промяна в икономическата, социалната и политическата сфера.
 

Това НС и в тази си структура няма бъдеще, категорични са от БСК. Затова парламентът трябва да бъде разпуснат в срок до една година и да се проведат нови избори, заедно с изборите за ЕП през 2014-а година. Дотогава от правителството трябва да излязат всички политически лица и да останат единствено експертите и заедно с гражданското общество да се изработи нов Изборен кодекс и нова Конституция с преход от пропорционална към мажоритарна избирателна система, посочи председателят на БСК Сашо Дончев: Трябва да бъдат избирани съдиите пряко и от хората, и то районните съдии, тези, които ще съдят тези хора. Шерифите трябва да бъдат избирани. Дали трябва точно да се наричат РПУ-та или каквото и да е, за да могат всички хубави идеи да бъдат чути, е нужно време. Но време не в подкрепа на правителството. За изкристализиране на диалога, на разговора в обществото ни трябва време, а не за утвърждаване на това правителство и този парламент. На НС и на МС трябва да са им абсолютно ограничени функциите за този период, докато обществото готви промяната. Парламентът няма нужда да заседава всеки ден. И председателят на парламента да свиква сесии, в които да се разгледат неотложните неща като Изборния кодекс. Не е необходимо да получават възнаграждения. Категорично сме против политическата дейност да бъде финансирана с бюджетни средства.
 

Друго, което поискаха работодателите, е от 1-ви април следващата година да отпаднат всички регулаторни режими, които администрацията не успее да защити и да бъде забранено събирането на всякакви такси и глоби, които не са предвидени в закона.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5721 |21.06.2013 Искат оставката на кмета на Плевен, уволнявал по партиен признак . 56| 6132 |19.06.2013 Мая Манолова: Хората искат ясни правила в новия Изборен кодекс . 4| 5611 |11.06.2013 Животновъди не искат зам.-министър със спорен имидж . 111| 8091 |08.06.2013 "Атака" искат извинение и от бТВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads