Реклама / Ads
0| 3115 |11.03.2022 НОВИНИ

Радан Кънев: Присъединяването на Украйна към ЕС няма да стане от днес за утре

.
Радан Кънев
„Перспективата за членство в ЕС, отварянето на вратата и началото на преговори дава безкрайно много възможности – отваря границите и за хората, и за стоките“, добави той. Евродепутатът, обаче обясни, че присъединяването на Украйна към ЕС няма да стане от днес за утре. И сравни положението с това на Сърбия и Косово.
 

„Държава, която има неразрешени териториални въпроси със съседи, не може да бъде член на ЕС“, припомни Кънев и добави, че това няма да е и преди да се изяснят въпросите около Донецк, Луганск и Крим.


Лидерите на страните от ЕС изключват бързо присъединяване на Украйна към блока= „Те често говорят от името на Франция. На холандците не им пука да бъдат лошото ченге. Вътрешнополитически това им носи ползи“, коментира Радан Кънев пред bTV.

Евродепутатът коментира и българския План за възстановяване. По думите му забавянето на страната ни всъщност ни е донесло ползи.


„Зелената сделка в сегашната военна ситуация се нуждае от сериозно преосмисляне, не от отхвърляне. По отношение на спорната идея да се сменят въглища с газ като преходно гориво тя очевидно се оказа голям провал. Да се прави ток от газ е глупава технология. Идеята да се заменя въглищна с газова централа е погрешна идея. Това забавяне помогна България да не тръгне в тази посока“, обясни той.


По думите му средствата по Плана могат да бъдат успешно инвестирани в българската икономика, но трябва да се работи с по-бързо темпо.

„По-важното е проектите да са добри и насочени към ускорена модернизация. Инвестиции в бъдещето ни, а не просто усвояване на пари, което обикновено означава да завършат в нечии джоб, а не да са в обществен интерес“, добави Кънев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3003 |10.03.2022 Радан Кънев: Раят се отлага, АЕЦ „Чернобил“ отново е под московска диктатура . 0| 6045 |10.03.2022 Евгений Кънев: Краят на войната вече е въпрос за физическото оцеляване на Путин . 2| 3188 |24.02.2022 Евгений Кънев: Проблемът на Путин не е Украйна, не може да се примири със световния ред . 7| 3367 |19.02.2022 Олаф Шолц: ЕС да ускори присъединяването на страните от Западните Балкани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads