Реклама / Ads
29| 2992 |03.11.2021 НОВИНИ

Радан Кънев: Пропагандата срещу ваксините и срещу ЛГБТИ имат общ корен

.
Радан Кънев
Евродепутатът Радан Кънев обяви, че ”пропагандата срещу ваксинацията в България, както и пропагандата срещу ЛГБТИ общността, имат общ корен”. ”Ето защо темата трябва да бъде проверена от българските служби за сигурност”, коментира той.
 

По думите му обществото в страната е жертва на тази пропаганда. А политически лидери стават нейни съучастници. Кънев смята още, че е крайно време в Наказателния кодекс (НК) да бъдат допълнени текстове за престъпления от омраза на база сексуалност. Според него до момента това не се е случвало от страх. Отделните политици се страхуват да не бъдат обявени за гейове, а партиите не застават зад такива предложения, за да не загубят електорална подкрепа, смята евродепутатът.

 

"В България до този момент няма законова регламентация на престъпленията от омраза на база сексуалност в Наказателния кодекс от страх. Между другото за 90% от проблемите в българската политика този отговор е верен. Почти винаги българските политици се страхуват. По-интересен е въпросът от какво се страхуват, защото той няма очевиден отговор. Когато говорим за престъпления, мотивирани от омраза това е един очевиден проблем. Т.е. по този въпрос не би трябвало да има две мнения. Няма никаква причина една подобна квалификация да бъде считана за противоречаща на националните традиции, на здравите консервативни ценности, на бинарния семеен модел и т.н. Като се опитвам без ирония да ги казвам тези неща. Тук става дума за насилие и на ниво реч всеки осъжда насилието, а защо тогава те е страх да приемеш едно подобно законодателство? Според мен отговорът е изключително свързан с медийната пропаганда и тази в социалните медии", казва още Кънев пред "Свободна Европа".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 3498 |22.10.2021 Икономистът Евгений Кънев: Народ сме, който живее предимно с миналото. Побългаряваме иновацията . 20| 3452 |21.09.2021 Кънев: Колкото и да харесваме новата коалиция, липсата на политически опит ще е в голяма полза за статуквото . 12| 3278 |19.09.2021 Радан Кънев: Има рядък шанс за победа на реформаторските сили . 23| 7386 |19.09.2021 Радан Кънев: ДБ и ”Продължаваме промяната” могат да са заедно първи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads