Реклама / Ads
13| 3341 |28.10.2022 НОВИНИ

Радев кани ПП на консултации в понеделник: Парламентът да произвежда закони, а не евтини дрехи

.
Румен Радев
Президентът Румен Радев кани „Продължаваме промяната” на консултации в понеделник.
 

Радев съобщи новината в Молдова, където е на официално посещение.

„Очаквам българският парламент да произвежда закони, а не евтини дрехи. Важно е партиите да разберат, че е нужен диалог и компромиси. Ще поканя втората политическа сила в понеделник. Важно е консултациите да продължават, но е и важно да има ясно разбиране в самите политически партии, че е нужен диалог и то конструктивен диалог.

 

Нужни са компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България", обяви Радев. "Сами виждате, че цикълът избори след избори, не е най-доброто решение. Така че кога ще връча първия мандат ще зависи и от хода на консултациите", обясни той .Президентът вече се срещна с представителите на ГЕРБ-СДС.  На срещата прехвърчаха искри относно въпроса дали трябва да се даде оръжие на Украйна.

 

Президентите на България и на Молдова Румен Радев и Мая Санду се включиха в тържественото отбелязване на Деня на бесарабските българи  29 октомври в Тараклийския държавен университет "Григорий Цамблак". 


Държавният глава подчерта, че е важно област Тараклия да остане самостоятелна административна единица, което среща разбиране в държавното ръководство. Радев очаква да се намери решение и за бъдещето на университета, който е духовен център и символ на идентичност сред българската общност в Молдова.

 

Румен Радев подчерта, че това е важно не само, за да се пази връзката с историческата родина, но и бесарабските българи имат право на свои университети и училища:

"Вярвам, че ще продължавате да поддържате жива връзката с вашата историческа родина. Искам да ви уверя, че за нея вие не сте чужденци. Напротив. Вие сте носители на най-чистата, романтична, силна представа за любов към българското".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2717 |28.10.2022 Румен Радев ще посети Тараклия . 4| 3166 |27.10.2022 Радев е в Молдова. Подписан е договор за пренос на природен газ . 12| 7754 |27.10.2022 Радостин Василев: Радев и Лечева звъннали на ДПС, за да ме посъветват да се откажа от спортната комисия . 1| 2798 |27.10.2022 Посещение на Урсула фон дер Лайен в Западните Балкани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads