Реклама / Ads
5| 3446 |03.02.2023 НОВИНИ

Радев като партиен лидер похвали служебния кабинет и му даде нови задачи

.
Като в предизборна кампания президентът Румен Радев похвали работата на служебното правителство и постави нови задачи пред новия стар кабинет. Сред тях са борбата с обедняването и спекулата, подобряване на охраната по границата, борба с корупцията и укрепване на държавността.
 

“Въпреки ограничените инструменти на една изпълнителна власт без парламентарна подкрепа, успяхте да спрете свободното падане на държавата и да гарантирате честни избори", заяви Радев.


По думите му в сектор енергетика "само за няколко месеца бе завършен интерконекторът с Гърция". Работата по това тече от години, а процесът по финализацията на проекта започна още по времето на кабинета "Петков". 


"Организираха се първите прозрачни, реални търгове за доставка на втечнен газ, реши се проблемът със слотовете и то за десетилетия напред. Постигна се диверсификация. Снижихте цената на горивата до най-ниската в Европа. Служебните правителства успяха там, където редовните не можеха или не искаха - “Лукойл” да плаща данъците си у нас", посочи Радев. 


Президентът заяви, че за пръв път държавата е стъпила с пълната си мощ на "Капитан Андреево", засилила е охраната по границата и нелегалният трафик на мигранти е бил редуциран. 


Радев ще очаква от новия стар служебен кабинет: 


- да гарантира покупателната способност на гражданите и да се бори с обедняването 

- да подкрепя най-уязмимите

- да ограничи спекулата 

- да подкрепи родните производители

- агресивно да привлича чуждестранни инвеститори

- основна задача е подготовката на изборите като предвид промените в Изборния кодекс (връщането на хартиената бюлетина, бел.ред.) това ще бъде по-трудно 


“Вярвам, че ще направите нужното, за да може гласът на българските граждани да не бъде изкривен”, заяви Радев. 


Държавният глава заяви, че очаква още да продължи развитието на проекта с изграждането на Националната детска болница. 


“Партиите отново не намериха смелост. Вероятно участниците в тази кампания ще се опитат да ви провокират ежедневно, да оправдават с вас провалите си, да си приписват успехите ви. Най-отговорно призовавам да пазите самообладание, да не вземате страна. Но отстоявайте истината и достойнството си, интересите на ведомствата, които представлявате. Вторият мандат ще е още по-труден, эзащото проблемите са много, а очакванията - големи", заяви Радев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 3702 |02.02.2023 Радев с прозрение за Украйна, че краят на войната трябва да се реши с диалог . 4| 3241 |02.02.2023 5 служебни правителства от общо 9 в историята на страната са на Радев . 2| 3432 |02.02.2023 Крум Зарков: В последния месец натисках като министър и ще продължа да натискам . 0| 3418 |02.02.2023 Анна Заркова: По-скоро печени пуйки ще валят от облаците, нежели партиен лидер да отпише себе си от листите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads