Реклама / Ads
5| 3107 |04.02.2022 НОВИНИ

Радев и Петков заедно на честването на Гоце Делчев в Благоевград

.
Румен Радев и Кирил Петков Източник: БГНЕС
Първите мъже в държавата - премиерът Кирил Петков и президентът Румен Радев се включиха в церемонията в Благоевград по повод честването на 150-та годишнина от рождението на Гоце Делчев. Президентът прие почетния караул пред паметника на Гоце Делчев.
 

Това е ден, в който свеждаме глава пред делото на този велик революционер. Той е част от историята на България и Благоевград. Той е Апостолът на свободата за македонските, но и за тракийските българи. Живеем във времена,които постоянно ни поставят на изпитания. Но неговият пример ни показаха как да се оповаваме на вярата и надеждата.Трябва да търсим това,което ни обединява, а не това, което ни разединява. Нека помним, нека знаем, нека бъдем достойни наследници на Гоце”, заяви в словото си кметът на Благоевград Илко Стоянов.

 

„Събрали сме се за да честваме рождението на един от най-големите революционери. Историята - много хора казват, че трябва да се чете, че трябва да се знае, но и да не се забравя. Не трябва да забравяме че Гоце Делчев е символ на свободата”, посочи от  своя страна премиерът Кирил Петков, цитиран от НТВ.

 

„В историческата памет на нашия народ има събития, които винаги ще ни изпълват с национална гордост. Има личности, които още приживе се превърнаха в легенди. Българи, с непреклонна воля, родолюбие и всеотдайност, чийто живот и дело не се побират в граници и епохи”, заяви Румен Радев.

 

„Само месеци след Възкресението си през 1878 г. свободна България беше разпокъсана, а Македония и Тракия отново хвърлени под робство. Но Берлинският конгрес не успя да изгаси нито вярата на македонските и тракийските българи в собствените сили да отстояват правото си на достоен живот, нито надеждата за свобода, защото имаше хора, имаше революционери като Гоце Делчев”, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 15766 |04.02.2022 Г-н Петков, не вярвайте на ”инструмента” Гешев, не предавайте гражданите! . 4| 3164 |04.02.2022 Журналист: За 50 дни Петков има повече присъствие в НС, отколкото Борисов за последните 4 години . 1| 2957 |04.02.2022 Петков се срещна с Фандъкова, не стана ясно дали са говорили за уличното осветление . 23| 8582 |04.02.2022 Гешев на крак при Кирил Петков, моли го да не закриват ”Спеца”. Премиерът е непреклонен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads