Реклама / Ads
17| 6171 |26.11.2013 НОВИНИ

Расате пред Фрог нюз след привикването в СДВР: Ще пазим заедно

.
Боян Расате с част от патрулите Източник: Булфото
Националистът Боян Расате е доволен от разговора, който е водил със служители на СДВР за дейността на доброволческите му патрули, каза той пред Фрог нюз. Срещата си определи като ползотворна и конструктивна и допълни, че е очаквал да срещне враждебност и неразбиране от страна на органите на реда. Расате бе извикан в столичната полиция днес на обяд по повод патрулирането на негови съмишленици по софийските улици.
 

 

В писмен вид ни обясниха какво имаме право да правим и какво не. Можем да наблюдаваме и да уведомяваме полицията за нарушения, но нямаме право да проверяваме документи, да носим отличителни знаци на охранителни фирми, на полицията и отбраната, разказа Расате за съдържанието на текста, който му бил връчен в СДВР.

 

Хората му ще продължат да патрулират, докато се реши проблема с бежанците. Всеки ден от 18.30 до 21.30 опълченците ще се грижат за спокойствието на гражданите в най-критичните точки на столицата, сред които са ул. „Пиротска”, бул. „Мария Луиза” и Женски пазар. „Нарочно сме избрали да пазим от 18.30 до 21.30 чака, тъй като тогава хората се прибират от работа и от други места и трябва да се чувстват спокойни”, пояснява Расате и допълва, че има изготвен график, по който негови хора ще дежурят. Патрулите се сменят, за да имат време за семействата си.

 

Националистът си дава сметка, че полицаите не могат да се грижат за цялата столица. За това той няма забележки към тях, но има към институциите, позволили да има бежанска криза.

 

Според него неговите „конкуренти” – ромските отряди няма да просъществуват. „Те са един медиен балон. Самият Цветелин Кънчев отрече да са сформирани подобни отряди. Те ще насаждат страх и ще засилят противопоставянето на етническите групи. И за да не се стигне до там, нашите юристи са подготвили сигнал до прокуратурата”, каза още Боян Расате.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5551 |26.11.2013 Привикаха Расате в СДВР . 7| 5849 |26.11.2013 Бобева: Задълженията на държавните предприятия са над 9 млрд. лв. . 46| 5439 |26.11.2013 К. Костадинов: Предложението за Пеевски не беше грешка . 10| 4868 |25.11.2013 Павлова предрече: 2014 г. - нулева за всички еврофондове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads