Реклама / Ads
4| 2823 |24.06.2021 НОВИНИ

Разходите били големи: София остава без нощен градски транспорт до октомври

.
Източник: БГНЕС
София остава без нощен градски транспорт до 1 октомври 2021 година заради големи разходи. Това реши Столичният общински съвет. Основните аргументи – удължената епидемична обстановка до края на август и по-малкият брой пътници в летните месеци. Читатели на Фрог алармират и за нередовен транспорт през деня.
 

„С пускането в експлоатация на нощните автобусни линии ще се генерира голямо разходно перо поради ниската натовареност и предвид още действащите противоепидемични мерки, а това ще натовари допълнително не доброто финансово състояние на столичния градски транспорт, който сериозно пострада заради намалелия пътникопоток, вследствие на COVID-19“, обясниха решението си от Столичния общински съвет, цитирани от БНТ.

 

Вече е сформиран комитет за наблюдение, който ще анализира предоставените на Центъра за градска мобилност данни от мониторинга на внедрената автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в столичния градски транспорт. Това решиха общинските съветници на днешното заседание на местния парламент. Новата тикет системата започна да работи през май, а очакваните резултати от въвеждането и успешната ѝ експлоатация следва да бъдат обект на проучване от страна на Столичния общински съвет и Столична община.

 

Целта на комитета за наблюдение, който се създава, е да разгледа предложенията за промени в тарифната политика (за време или за разстояние да се заплаща пътуване в обществения транспорт), да разреши противоречията, да приеме общи стратегически насоки, които да доведат до:

 

Икономически ефект за потребителите – икономии на време за пътуване, оптимизиране на разходите и повишаване на интереса към обществения транспорт.

 

Превозните документи трябва да осигуряват баланс между качество на услугата и цена.

 

Устойчиво развитие на градския транспорт.

 

Читатели на Фрог обаче ни алармираха и за нередовен дневен градски транспорт. „Нормално ли е в 21 век в европейска столица да чакаш 52 минути трамвай, и то в интервала 19:30-20:00 часа“, питат те.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5053 |24.06.2021 Откриха черната кутия на разбилия се МиГ-29 . 27| 7917 |22.06.2021 Авторът на великата песен „Священная война“ тръгнал да бяга, когато немците били пред Москва . 9| 3159 |17.06.2021 Останките на разбилия се МиГ – раздробени. Търсенето на черната кутия – като „игла в купа сено“ . 2| 4001 |14.06.2021 Ивайло Калфин: ГЕРБ не са били готови с Плана за възстановяване. Няма време за нов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads