Реклама / Ads
19| 10346 |18.06.2015 НОВИНИ

Разлива от ЛУКойл - наказание от #Кой за В. Златев

.
Валенин Златев
Терористичен диверсионен акт е разлива на бензин от нефтопровода на ЛУКойл. Следите на поръчката водят към политико-мафиотския кръг #Кой. Стореното е отмъщение към бизнесмена Валентин Златев, който отказал няколко криминални оферти на представители на айдушкия модел, пуснал пипала в прокуратура, МВР, службите, НАП и прочие.
 
Това съобщиха за Фрог нюз източници от магистратурата и сектора Сигурност, пожелали анонимност.

Технологичен пропуск от корозия на тръбата или проблем със заваръчния шев са най-вероятните причини за разлива на тоновете бензин на 2 км от бургаския кв. "Долно езерово". Това пък е официалната информация, която съмнително бързо стигна до медиите, коментират експерти. Тя е предадена със съответната драматичност и внушение кой е виновникът. Не е възможно с такава скорост да се установят истинските причини, трябва да се работи по всички версии и да не се изключва нито една. При ситуация, в която има заплахи за населението, винаги първо се раследва терористичен акт. Това е закон през последните години, категорични са експертите.

 

Пътят "Долно Езерово" - Братово е залят и отцепен. Гориво е попаднало и в река Чукарлийска. Заради силни изпарения в района трудно се диша, сочат замервания в района на кв. "Долно Езерово".

 

Преди по-малко от месец Валентин Златев отказал на депутатът от ДПС Делян Пеевски една трета от "Петрол" АД. Това Пеевски заявил в личен разговор с председателя на УС на дружеството Гриша Ганчев. Заявил, че го изпраща лично "истинският морук" (чорбаджия, от тур.) на движението и държавата Ахмед Доган.

 

Предложил да плати 15 млн долара на Ганчев и да си стиснат ръцете. Ловешкият бизнесмен обаче категорично отказал и припомнил, че компанията струва около 300 млн евро, има мажоритарни собственици, а това което се предлага е чист грабеж. Заявил също, че няма да се поддаде на заплахи и натиск, от която и страна да идват те. Когато Доган научил за отказа в личен разговор с ловешкия бизнесмен се опитал да изкара всичко на шега с оправданието: Ама момчето (Делян) има разходи, трябва да плаща на много места кеш.

 

Още преди това, през април, Пеевски се появил с друга оферта. Тя също включвала заграбването на "Петрол" от три субекта: единият известен бизнесмен, а другият - висш действащ политик. Бизнесменът станал и си тръгнал по средата на разговора, заявявайки, че не желае да участва в такъв разбойнически план. Увещанията и намеците, че отказът му може да има негативни последствия за него, не го спряли.

 

Разговорът продължил по-късно в една от ловните резиденции в Северо-източна България, но и това не променило решението на бизнесмена.

 

Пробитата тръба е наказанието срещу същият бизнесмен, отказал офертата на #Кой, твърдят нашите източници. Според тях това е само началото на поредица от шантажи и рекет срещу Златев. Говори се, че от политико-мафиотския кръг са изпратили цяла папка с клевети срещу Златев в щаб-квартирата на ЛУКойл в Москва.

 

В политическите и бизнес средите в България от известно време упорито се говори, че премиерът Бойко Борисов също е развалил отношенията си със Златев. Двамата вече не ходели заедно на лов, нито играели карти, както правели от години. Предполага се, че причина за разрива е Пеевски, който отдавна "работел" по темата "противопоставяне на Борисов и Златев".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4518 |17.06.2015 Тонове бензин се излива от тръба на "Лукойл" . 2| 4549 |17.06.2015 9 месеца наказание за щангистите ни с допинг . 9| 4885 |26.05.2015 Лабораторията на Костов: "Лукойл" изнася капитали в Русия . 5| 4879 |19.05.2015 "Лукойл" ще инвестира 1,5 млрд. долара в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads