Реклама / Ads
8| 2727 |21.01.2022 НОВИНИ

РСМ определи представителите си в работните групи с България

.
Кирил Петков, Димитър Ковачевски Източник: БГНЕС
Правителството на Северна Македония прие решение за назначаване на съпредседателите и членовете на Съвместните междуправителствени работни групи за задълбочаване на двустранното сътрудничество между Република Северна Македония и Република България, за което двамата премиери се договориха по време на посещението на българския премиер в Скопие.

Вицепремиерът по икономическите въпроси, координацията на икономическите политики и инвестициите Фатмир Битичи, е назначен за съпредседател на Съвместната междуправителствена работна група по икономика, търговия и иновации, предава БТА.

 

Членове на комисията ще бъдат Фатмир Бесими - министър на финансите, Крешник Бектеши - министър на икономиката, свои представители като членове трябва да определят Министерството на земеделието, горите и водното стопанство, Министерството на външните работи, Фондът за иновации и развитие, Агенцията за чуждестранни инвестиции, Агенцията за насърчаване на туризма и Министерство на икономиката в частта за енергетика.

 

Министърът на транспорта и съобщенията Благой Бочварски, министърът на местното самоуправление Горан Милевски и Адмирим Алити - министър на информационното общество и администрацията са назначени за съпредседатели на Съвместната междуправителствена работна група по инфраструктура, транспорт и съобщения.

 

Членове на тази работна група трябва да бъдат определени и от кабинета на вицепремиера, отговарящ за икономическите въпроси, координацията на икономическите политики и инвестициите, от министерството на финансите, министерството на икономиката и министерството на външните работи.

 

Съвместната междуправителствена работна група по европейска интеграция и зелени политики ще бъде със съпредседатели от страна на Северна Македония вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич, Славица Гърковска- заместник министър-председател по политиката за добро управление и Насер Нуредини, министър на околната среда планирането.

 

Артан Груби, първи вицепремиер и министър на политическата система и междуобщностните връзки, Бисера Костадиновска-Стойчевска - министър на културата и министърът на образованието Шакири са назначени за съпредседатели на съвместната междуправителствена работна група по култура, наука и образование.

 

За членове на групата трябва да бъдат определени и представители на Mинистерството на икономиката, министерството на външните работи, Агенцията за насърчаване и подпомагане на туризма, Агенцията за младежта и спорта.

 

Освен това ще бъдат определени съпредседатели и членове на работната група, която трябва да се състои от представители на Mинистерството на вътрешните работи, Mинистерството на отбраната, Mинистерството на здравеопазването и Mинистерството на труда и социалната политика.

 

Междувременно от опозицията се оплакаха днес, че не са били поканени да участват в работните групи, но дори да са били поканени, нямало да се включат.

 

Работните групи трябва да бъдат обявени на съвместното заседание на двете правителства следващия вторник в София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 16| 3170 |16.01.2022 Джокович напусна Австралия. Вучич определи действията на страната като ”лов за вещици” . 1| 2571 |14.01.2022 Коалиционният съвет ще определи правила за избор на председател и членове на КЕВР . 2| 2717 |13.12.2021 Новата власт определи промените в съдебната власт като ”незабавни” . 2| 2563 |24.11.2021 Заради COVID: Броят на безработните надхвърли 250 000 души
Реклама / Ads