Реклама / Ads
14| 8134 |28.01.2014 НОВИНИ

Румен Данов: Управляващите препикаха протестите

.
Румен Данов в миналото (крайният отдясно) Източник: архив Парамов
Съзнателно се прокарва парализа и обезверяване на нацията. Една от най-често повтарящите се грешки около българските освобождения е, че три пъти сменяме статута на собствеността, заяви по БТВ Румен Данов, бивш народен представител и съветник на президента Желю Желев по повод новата си книга "Българските освобождения".
 

Драматично полярно е нашето общество, констатира той и посочи първото голямо разделение на русофили и русофоби. 

Аз съм безнадежден оптимист, каза за себе си Данов. Няма друга държава в Европа като България, в която 90% от гражданите да вярват, че сценаристите на т.нар. преход са някъде в Москва и са започнали заверата по-рано. Той нарече тази теза глупост. Причината - неверие в собствените сили. Това е съзнателно прокарвана линия за парализа и обезверяване на нацията.

Става дума за времето до 90-та година, за разпада на московския комунизъм, уточни той. След 90-та година става дума за други събития, за партиен сблъсък, тогава сценаристите започнаха да движат своите фигури, добави той. Едните умеят тази игра по-добре, другите, ние, по-слабо, посочи Данов. Единственото, което ние искахме тогава, беше да няма обрат, да не върне репресивният режим, добави той.

Българското гражданство не понася независимите хора, елитите, авторитетите заради неистовия копнеж за равенство. Ние излизаме от турското робство равна рая, поясни той и отчете, че нямаме спомен и поука за собствените си грешки. Ние не умеем и да произвеждаме авторитети, уточни Данов. През лятото казах, че протестите ще бъдат "препикани", управляващите го направиха, припомни той.

По-добре да не се четат досиетата, те са част от мръсната страна на българската история, има далеч по-интересни документи, каза Данов, напомняйки, че той е влизал в тази "клоака". Обществото се фиксира в тази тема и започна да привижда доносници навсякъде, а това ни обезсилва и изпълва с национално униние, заключи Данов.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5749 |28.01.2014 Румен Петков: БСП губи избиратели . 43| 7565 |25.01.2014 Румен Петков не бил се облекчавал във фонтана в Плевен . 10| 5688 |25.01.2014 Румен Ненков: Европа май се измори от нас . 16| 6121 |24.01.2014 Румен Петков съди Патрашкова заради записите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads