Реклама / Ads
1| 4344 |31.05.2016 НОВИНИ

Румен Гечев: АБВ не може да налага президент на БСП

.
Румен Гечев
БСП няма да допусне да ѝ бъде наложен кандидат за президент. Имаме толерантно отношение към нашите бивши колеги и приятели от АБВ, но не е наша работа да се занимаваме с техните проблеми. Нашият проблем в момента е ние да предложим силни кандидати като вицепрезидент и президент. Това заяви в интервю за БНР Румен Гечев.
 
И е нелогично и ирационално някой да очаква, че една малка лява партия, която трудно влезна в парламента, ще диктува на БСП - 125-годишна партия, какви кандидати да издига и как. Ако говорим за равноправни преговори, то е наистина странно, че нашите колеги от АБВ се опитват да ни поставят пред свършен факт и да ни извиват ръцете, коментира социалистът.

Ако предложенията ни означават връщане на социализма, това означава, че той вече е победил в Европейския съюз, тъй като предлагаме промени, които вече се прилагат в страните от ЕС. Така Румен Гечев от БСП коментира предложенията на партията за законодателни промени в защита на малкия бизнес. Пазарът на селскостопански стоки е изключително регулиран в ЕС, допълни той.

Със законови нормативни уредби и конкретни действия да създадем конкурентни структури, нека си работят частните прекупвателни структури, но да създадем и структури, които са на основата на публично-частно партньорство, т.е. - смесена държавна и частна собственост с преобладаващо държавно участие, които да конкурират чисто частните фирми в прекупвателната дейност и в осигуряването на българските производители - малки и средни, достъп до външни пазари, коментира Гечев.

Второто, свързано със земеделието, ще бъде преработването, тъй като също е публична тайна, че в България беше разрушена консервната промишленост. Българската държава чрез пазарни инструменти отново трябва да стимулира създаването на такива преработвателни фирми на основата на публично частно партньорство, така че да придобие смисъл производството и да има пазар за произведената продукция от частните малки и средни производители. Това се прави в цяла Европа, трябва да се прави и в България, посочи още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7228 |31.05.2016 Само във Фрог: И кварталният може да поиска разпечатка на телефонните ви разговори . 0| 4224 |31.05.2016 Ремонт в подстанция на ЕСО може да доведе до проблеми с тока в София и Своге . 6| 4746 |30.05.2016 Андреев: За предотвратяване на престъпление може да се ограничават права, но в България не става така . 11| 4665 |27.05.2016 Джамбазки: Може да мислим за намаляване на депутатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads