Реклама / Ads
8| 4840 |18.11.2008 НОВИНИ

Румен Петков видя чисто политическа агресия срещу ДАНС

.
Петков не пожела да коментира дали има известни хора, в това число и министри, протичали в разработките. Джевдет Чакъров също не протичал в нея, обяви той. Безпричинни разработки нямало за нито един политик, вкл. и за такива от БСП, добави Петков.
 

 

Бивши шефове на МВР създали Институт по сигурност, защото разполагали с голям потенциал и щели да си партнират с други сродни организации, обяви по НТВ бившият вътрешен министър и настоящ депутат от БСП Румен Петков. Към десет пъти тази сутрин той употреби думата "отковено" в първата част от разговора си в студиото. Той заяви, че ДАНС била претоварена с огромни очаквания, а структурата била механизъм, който трябвало да сработи помежду си, при това немеханично. Междувременно обаче започна политическа агресия срещу ДАНС, която откровено вредяла на работатта на агенцията. Отделни народни представители също й нанесли вреда вкл. и с откровени лъжи. В България имало политически среди, откровено заинтересовани специалните служби да не работят. В началото и Петков имал своите забележки, но сега бил на мнение, че не трябва да се допуска политическо вмешателство, защото то създавало чувство за несигурност и откровена демотивация сред служителите. Румен Петков напомни, че самият той не бил участвал активно в дебатите по създаването на ДАНС, но докато бил министър на вътрешните работи с ДАНС работел много добре.

r_petkov511.jpg  снимка Вяра Йовева

У нас имало хора, които без скандал не можели да живеят, а скандалът минавал през лъжата с едната цел: "попал в газету". Петков не пожела да коментира дали има известни хора, в това число и министри, протичали в разработките "Лиани", "Бръшляни" и пр., както ги определи сам Петков. Джевдет Чакъров също не протичал в нея, обяви той. Безпричинни разработки нямало за нито един политик, вкл. и за такива от БСП, добави депутатът от БСП. На въпрос обаче защо не е бил разследван лидерът на ДПС Ахмед Доган, след като преди години пръв е заговорил за „обръчи от фирми“, бившият вътрешен министър заяви, че това не бивало да се коментира, още повече, че ако се тръгнело по линията да се разследват думите на всеки политик, МВР щяло да стане политическа полиция.

В България за лъжата и клеветата имало по-висока степен на чуваемост, отколкото за истината. Имало документи, че настоящият депутат от ДСБ Атанас Атанасов бил създал пълен комфорт на Б. Куйович, но после обвинил онези, които го били хванали. Това било илюстрация, че за лъжата имало по-голяма чуваемост. Г. Коритаров пък предложи общ разговор между Атанас Атанасов и Румен Петков, в който да се изяснят спорните моменти. Можело дори Валентин Петров да ги снима отстрани, предложи Коритаров. 

Предстоящият конгрес на БСП нямало да е конгрес на интригите и противопоставянето, а на политиката, прогнозира Петков.

Р. Петков обясни, че сам е подал оставката си като министър и то единствено поради явни причини, които се знаели от цялото общество. Що се отнасяло до оценката на периода, в който М. Миков е министър, той бил твърде кратък и на приемника трябвало да му се даде достатъчно време и спокойствие.

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4655 |12.11.2008 Н. Михайлов: Българите се защитават от политическата травма, негласувайки . 8| 8003 |09.11.2008 На протест срещу агресията на камионите . 47| 4648 |21.10.2008 Ив. Костов: В политическа и финансова криза сме . 15| 4769 |20.10.2008 Повдигнаха обвинение срещу Румен Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads