Реклама / Ads
1| 3969 |10.03.2017 НОВИНИ

Русенски полицай уби човек на пътя, след това укри доказателствата

.
Окръжна прокуратура - Русе внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „ задържане под стража“ по отношение на полицай.
 

К. А. е бил привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 20 февруари при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на 33-годишна жена на бул. „България” в Русе. Става дума за престъпление по чл.343 ал.1 б“в“ вр. чл.342 ал.1 от НК, твърди Темида, пише 24 часа.

 

Прокуратурата счита, че са налице всички законови предпоставки за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на обвиняемия. К. А е бил привлечен като обвиняем за престъпление, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 6 години. Събраните досега доказателства по делото сочат, че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление и да се укрие. Поведението на служителя на сектор „Пътна Полиция“ при ОД на МВр –Русе при извършване на престъплението и непосредствено след него разкривало пълно несъобразяване с установения правов ред и норми на поведение, твърдят представителите на Темида.

 

Събраните доказателства сочат, че обвинямият е управлавал моторното превозно средство под влияние на алкохол, не е предприел каквито и да е действия за спиране на колата и за оказване на помощ на пострадалата и дори се е опитал да напусне произшествието.

 

Въпреки, че успял да излезе от автомобила си и бил без наранявания, полицаят не уведомил Спешна помощ и органите на МВР за разигралата се трагедия, а предприел действия по укриване на намиращи се в него вещи, след което се е върнал в катастрофиралия автомобил, имитирайки нужда от помощ. Катаджията дори отказал изпробване за употреба на алкохол и даване на кръвна проба, с което затруднил изясняването на съществени фактически обстоятелства.

 

Прокуратурата е открила свидетели, които са очевидци на употребата на алкохол т арестувания полицай, чиито разпит предстои. Налице е и реална опасност обвиняемият да се укрие от наказателно преследване, предвид характера и тежестта на повдигнатото му обвинение, смятат правистите. За да избегне осъществяването на наказателна репресия спрямо него, катаджията си организирал заминаването си на работа в чужбина, показват събраните от съда доказателства. Заради всичко това, прокуратурата внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража“ спрямо лицето. Действията по разследването продължават.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5455 |10.03.2017 Полицай се самоуби в тоалетната на КАТ . 0| 3601 |07.03.2017 Русенски корабостроители мизерстват без заплати . 6| 12194 |02.03.2017 Човек на Пеевски в МВР разпределя парите от ЕС за границата . 3| 7318 |24.02.2017 Разследват уволнен висш полицай заради ”Червей”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads