Реклама / Ads
0| 3472 |05.05.2022 НОВИНИ

Русия е разработила ясни планове за инвазия в Молдова?

.
Източник: Канал 24
Руската окупационна машина може да не спре в Украйна и да започне офанзива срещу Молдова. Кремъл има ясен план за нахлуване страната, пише украинският „Канал 24“, позовавайки се на източници от контраразузнаването.
 

Русия е разработила ясни планове за инвазия в Молдова. Вероятният успех на руските въоръжени сили ще доведе до „втори фронт“ в югозападно направление, твърдят източниците.

 

Откриването на втори фронт е от стратегическо значение, защото ще притисне в ъгъла човешките резерви и техниката на въоръжените сили на Украйна. Освен това представителите на контраразузнаването заявяват, че присъствието на руски войски в региона ще дестабилизира политическата ситуация на Балканите.

 

Путин може да приложи „сценарият от Донбас“

 

Съществува опасност, че Русия ще наруши териториалната цялост на Молдова и ще признае независимостта на непризнатото Приднестровие, както направи с окупираните части от Донецка и Луганска област на Украйна.

 

Това ще помогне на Русия да достави голямо количество оръжия в Приднестровието, въпреки че сега Путин е фактически откъснат от региона. В бъдеще руският диктатор може да поиска да го присъедини към Русия.

 

Русия планира да разтовари войски в Приднестровието

 

Според украинските офицери от контраразузнаването Русия планира да извърши въздушен десант на самолети и хеликоптери Ил-76 в Приднестровието. Те ще летят от окупирания Крим.

 

Тъй като Приднестровието е географски откъснато от Русия, Путин няма достатъчно възможности, за да лети безопасно над Одеска област. Руските самолети могат да бъдат свалени от украинската противовъздушна отбрана, отбеляза „Канал 24“.

 

По-рано Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че руските военни провокират напрежение в Приднестровския регион на Молдова.

 

Европейският съюз възнамерява да предостави на Молдова допълнително военно оборудване. Това съобщи на 4 май председателят на Европейския съвет Шарл Мишел на пресконференция по време на посещението си в Молдова.

 

Според Мишел трябва да се положат всички усилия, за да се избегне ескалация на ситуацията в Приднестровието.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3055 |05.05.2022 Русия гони седем датски дипломати . 0| 3199 |05.05.2022 Британското разузнаване: Русия преувеличава заплахата от ученията в Беларус . 0| 3737 |05.05.2022 ”Газпром”: ”Северен поток 2” ще се използва за вътрешни нужди на Русия . 0| 3593 |05.05.2022 Белият дом: Русия вече загуби войната, Путин няма да марширува в Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads