Реклама / Ads
1| 2297 |12.07.2024 НОВИНИ

Русия уби петима души при удари в Донецка и Харковска области

.
Украинските власти съобщават за петима убити при руски удари в Донецка и Харковска области. 
 

Русия е обстрелвала най-малко пет населени места в Донецка област. 12 души са били ранени в Мирноград, съобщи в Telegram областният управител Вадим Филашкин. 





Двама души са били убити по време на руски обстрел по Новоселивка Перша и Сиверск. В Харковска област най-малко двама души са били убити, а осем ранени при руски удар по село Колодяж, близо до Вовчанск.

 

Същевременно пет деца са били ранени при атака с украински дрон в руската Белгородска област. Местният областен управител Вячеслав Гладков заяви, че състоянието на две от децата е сериозно. Пострадалите са били на детска площадка в град Шебекино. Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова определи случилото се като "умишлена терористична атака срещу деца".

 

Кремъл осъди решението на САЩ да разположат ракети с голям обсег в Германия и заяви, че това е завръщане към Студената война. "Всичко това се предприема, за да се осигури нашето стратегическо поражение на бойното поле", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

 

Германският канцлер Олаф Шолц приветства разполагането на американски ракети с голям обсег в Германита, че това ще доведе до нова надпревара във въоръжаването, предаде Франс прес.

 

Белият дом обяви по-рано, че САЩ ще разполагат пунктуално от 2026 г. нови оръжия в Германия, което ще позволи удари по-надалеч, отколкото го правят настоящите американски системи, позиционирани в Европа. Германският канцлер Олаф Шолц защити решението като заяви, че "това ще е инструмент за сдържане на Русия и ще осигурява мира".





"Ще продължим да подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо", заяви президентът на Франция Еманюел Макрон след края на срещата на върха на НАТО във Вашингтон и добави, че въпросът за пряко участие на НАТО в конфликта в Украйна не стои на дневен ред, а британският премиер Киър Стармър призова съюзниците от НАТО да увеличат разходите за отбрана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2311 |12.07.2024 Еврокомисар Илиана Иванова: Никога не сме били толкова близо до еврозоната, трябва да излъчим сигнал за политическа стабилност . 6| 2343 |12.07.2024 "Не бързам". Радев ще връчи втория мандат идната седмица . 1| 2384 |12.07.2024 Орлин Колев: Радев може и да чака решение на КС преди да връчи мандата, за да образува своето служебно правителство . 1| 2266 |12.07.2024 Радев ще наблюдава международното военно учение "Бриз - 2024" в Черно море

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads