Реклама / Ads
33| 4552 |09.01.2024 НОВИНИ

Руски десиденти издигнаха украинско знаме в НДК, говорят за насилие от охраната /видео/

.
Източник: "За свободна Русия"
Охранителите на залата на НДК в София използваха насилие за демонстриране на украинското знаме, съобщават опозиционерите на Кремъл от организацията "За свободна Русия". Инцидентът се случил на концерт на основаната в Русия група ДДТ.
 

Самата група изразява антивоенни позиции и не е съгласна с позициите на руския президент Владимир Путин.


На 7 януари на концерта на ДДТ в НДК момиче разпъна украинското знаме, посочват руските опозиционери във Facebook. След което двама гардове я хванаха здраво за ръцете и я изведоха от залата.






Охраната "БГ СЕКЮРИТИ" ЕООД измъкнала момичето почти до изхода, тя крещяла да я пуснат. "Колкото повече крещеше тя, колкото повече един от гардовете ѝ извиваше ръката, зрителите в залата се разделиха", се казва в публикацията.


"След това, почти преди изхода, двама млади момчета се опитаха да освободят момичето от охраната, охраната я пусна.


Момичето се върнало в залата в шок, видяло, че един от младежите е хванат от охраната и изведен от залата.


Момичето е останало с натъртвания по ръцете и силни болки в дясната китка", казват още от "За свободна Русия".


На концерта присъствали и активисти на сдружението. След като научили за инцидента, един от активистите разпъна и украинското знаме. Организаторите на концерта отказали да говорят пред камера, казват от организацията.






"След концерта момичето беше готово да приеме извинения от охранителната фирма и организаторите и да не подава сигнал в полицията. Но нито шефът на охранителната агенция, нито представителят на организаторите на концерта се обърнаха към нас.


Наложило се момичето да се обади в полицията, да подаде сигнал и да направи медицински преглед на нараняванията", посочват още руските опозиционери.

 

Концертът на ДДТ се проведе в на 7 януари в Националния дворец на културата.

 

ФрогНюз

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3809 |09.01.2024 Израелският външен министър заяви, че страната му стои зад убийството на командир на "Хизбула" . 2| 4593 |09.01.2024 Евростат: Спад на безработицата в ЕС до 5,9%, в България - до 4,3% . 0| 3700 |09.01.2024 Над 3100 клиенти на ЕРМ Запад в район Панчарево останаха без ток заради изкопни дейности на ремонтна фирма . 7| 4659 |09.01.2024 Шведски министър алармира: Гражданите трябва да са готови за възможно начало на война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads