Реклама / Ads
2| 3004 |24.11.2022 НОВИНИ

Руски хакери свалиха сайта на Европейския парламент

.
Руски хакери са атакували уебсайта на Европейския парламент и са успели да го извадят от строя за няколко часа. Според съобщенията Anonymous Russia, подразделение на проруската хактивистка група Killnet, е предприело DDoS атака срещу уебсайта на Европейския парламент.
 

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола потвърди инцидента в Twitter, като добави, че техните „ИТ експерти дават отпор и защитават системите си“.


„В момента достъпността на уебсайта Europarl_EN е засегната отвън поради високо ниво на външен мрежов трафик“

 

„Този трафик е свързан със събитие, свързано с DDOS атака (Distributed Denial of Service). Екипите на ЕП работят за възможно най-бързото разрешаване на този проблем.“


Атаката изглежда е в отговор на приетата наскоро резолюция на Европейския парламент, в която Русия е обявена за държава, спонсорираща тероризма, и за държава, която „използва средства за тероризъм„.


В новинарски материал, публикуван на уебсайта на Европейския парламент, се казва, че евродепутатите са призовали ЕС да „продължи изолацията за Русия в международен план, включително когато става въпрос за членството на Русия в международни организации и органи като Съвета за сигурност на ООН“.


Евродепутатите искат също така да се намалят дипломатическите връзки с Русия, контактите на ЕС с официални руски представители да се сведат до абсолютния минимум, а свързаните с руската държава институции в ЕС, които разпространяват пропаганда по света, да бъдат закрити и забранени.“


Напоследък Killnet е доста активна група, която обаче не си е изградила име. Наскоро тя успя да свали уебсайтовете на няколко летища в САЩ (не е повлияла на полетите), а също така се насочи към JPMorgan Chase, както и към Министерството на финансите на САЩ, пише още kaldata.com.


При всички тези инциденти последиците бяха незначителни, а атаките бяха описани от ФБР като слаби.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3460 |23.11.2022 70 руски ракети полетяли към Украйна днес. Две ядрени централи - изключени от мрежата . 1| 2840 |23.11.2022 Г-7 и ЕС обмислят ”таван” на руския петрол . 4| 2961 |23.11.2022 Алексиев: Ембаргото касае само тръбния руски петрол, не и доставките по море . 20| 6324 |22.11.2022 ЕК пак попари енергийния министър: Не можем да преработваме и продаваме руски петрол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads