Реклама / Ads
0| 2720 |12.03.2022 НОВИНИ

Руски сили са обстрелвали джамия с 80 души в Мариупол

.
Източник: архив
Руски сили са подложили на обстрел джамия в южния украински пристанищен град Мариупол, където са се намирали над 80 възрастни и деца, включително турски граждани, предаде Ройтерс, като цитира изявление на украинското външно министерство.
 

Украйна обвини Русия, че не позволява на хората да напуснат Мариупол. Стотици хиляди са в капан в обкръжения град. Москва от своя страна обвинява Киев за неуспеха на евакуацията, предаде БТА.

 

“Джамията, носеща името на султан Сюлейман Великолепни и съпругата му Роксолана в Мариупол, беше обстреляна от руски нашественици”, се казва в туит на украинското външно министерство. “Над 80 възрастни и деца се крият там от обстрела, включително граждани на Турция”.

 

Министерството не уточни дали има убити или ранени.

Москва отрича да обстрелва граждански обекти и нарича водените от нейни сили военни действия в Украйна “специална военна операция”.

Руската армия продължава "на широк фронт" атаките си в Украйна, каза руското министерство на отбраната, предаде ДПА.

 

Близо до Киев са унищожени въздушна база във Василков и център за радиоразузнаване в Бровари, съобщи днес на пресконференция говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

 

Според Русия нейните войски и силите на сепаратистите от Луганск и Донецк са превзели много населени места в Източна Украйна. Части на т. нар. народни милиции на Донецката народна република са напреднали за последното денонощие с още девет километра и са овладели две населени места. Руските въоръжени сили са напреднали с 21 километра, а отряда на т.нар. Луганска народна република - с 6 километра. Тези данни не могат да бъдат потвърдени от независим източник, отбелязва ДПА.

 

В началото на войната, на 24 февруари, сепаратистите контролираха държаха около 30 процента от двете сепаратистки области. Днес по украински данни 70 процента от Луганска област вече е под контрола на сепаратистите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4694 |12.03.2022 BILLA: Спираме продажбата на всички руски стоки в България . 0| 3202 |12.03.2022 Влизат в сила европейските ограничения на достъпа до SWIFT за седем руски банки . 0| 2840 |12.03.2022 17-и ден: Руските части настъпват към Киев, сирени предупредиха за атаки и в други градове в Украйна . 0| 31524 |11.03.2022 Експертът Васко Начев: Спре ли подаването на руски газ към България, компенсираме само до 40%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads