Реклама / Ads
48| 6173 |25.08.2013 НОВИНИ

РЗС: Кобургът се е договорил с властта за царските имоти

.
Източник: Булфото
В ход е скрита договорка между властта и Кобурга да падне мораториума върху т. нар. „царски имоти“. Сакскобургготски е получил уверението на БСП и ДПС, че до края на тази година парламента ще отмени мораториума приет по предложение на Яне Янев и група народни представители в 41-то НС.
 

РЗС ще предприеме всички необходими действия, за да запознае обществото с подробностите около тази скрита схема, пише в декларация на РЗС, изпратена до медиите.

От партията на Янев коментират вчерашното изказване на бившия премиер Симеон Сакскобургготски. "Не случайно Червеният цар стана адвокат на бившите комунисти като неоснователно и язвително критикува протестиращите. Измисля си типично в негов стил витиевати аргументи без съдържание само и само да „докаже“ тезата си, че протестиращите са виновни, а кабинета на БСП, ДПС и "Атака" е невинен.

Позволява си да критикува медиите, че отразяват протестите всеки ден. Като че ли същите медии не отразяваха безспирно нечленоразделните му фрази изричани ни в клин ни в ръкав, когато беше премиер", се казва още в декларацията.

"Ясно е, че докато е писал редовете срещу протестиращите и медиите е бил обладан само и единствено от мисълта как да трогне управляващите, за да му решат по-бързо реституционните проблеми. За тези, които не следят казуса с т. нар. царска реституция бихме искали да поясним, че Симеон Сакскобургготски е 100% в ръцете на държавата и задкулисно от края на юли се договаря със Сергей Станишев и Лютви Местан.

Кобурга, който се върна в България, за да се сдобие с имотите и горите, да реализира гранд-корупционни схеми като тези със суаповата сделка с външния дълг и да се изживява като морален ментор е нагло и позорно. Тази подлост ще бъде разобличена подобаващо с необходимите факти и документи", завършват от пресцентъра на РЗС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5417 |30.07.2013 Янаки Стоилов: Не е нужно властта да си отива, когато няколко души протестират . 9| 6171 |29.07.2013 Нова тактика на протеста: окупират домовете на властта . 46| 5010 |28.07.2013 Кунева: Когато властта не чува, отвлича парламента . 130| 6304 |24.07.2013 Б. Борисов: Комунистите с кръв взимат властта, с кръв я пазят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads