Реклама / Ads
0| 3741 |05.03.2022 НОВИНИ

Министър Събев: България е готова да затвори пристанищата си за руски кораби

.
Николай Събев Източник: БНТ
България е готова да затвори пристанищата си за руски кораби. Това обяви в ефира на Българската национална телевизия транспортният министър Николай Събев. Той обаче уточни, че тази мярка трябва да е координирана с ЕС.
 

„Министерството на транспорта потвърди възможността да бъдат затворени българските пристанища за руски флаг, защото ние имаме национален интерес войната да спре. ЕС успя да изгради достатъчно ефективна икономическа блокада и ние считаме, че това е възможгно най-ефективното в момента“, обясни Събев.

 

През седмицата транспортният министър поиска оставката на шефа на НСО заради напрежението на паметника Шипка на 3 март, когато министър-председателят Кирил Петков бе замерян със снежни топки от недоволни граждани.

 

„От предния ден НСО е била информирана за програмата на премиера и на председателя на НС, но не я е изпълнила според изискванията. Хората, които искаха да протестират, бяха поставени така, че всъщност по пътя на стъпалата към Шипка имаше само 50 сантиметра. Тоест, ние трябваше да вървим почти в индийска нишка нагоре и премиерът и председателят на парламента бяха напълно уязвими“, коментира той днес.

 

Според Събев НСО са опитали да попречат на премиера да стигне до върха на Шипка с аргумент, че това било опасно за него.

 

„Сценарият е следният: идват премиерът и председателят на НС, опитват се да кажат нещо, хората ги заглушават, след това те си тръгват и не стигат до върха. Това беше сценарият на „Възраждане“ и сценарият, който НСО опосредства. Благодарение на това, че Кирил Петков не спря, ние се качихме заедно и поднесохме венци и отдадохме почит. В един момент си зададох въпроса – възможно ли е НСО да бъде използвана като политически инструмент, коалиционен партньор на партия „Възраждане“, чуди се той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 15156 |05.03.2022 Безсилие: Ванга в руската пропаганда; България се побратимява с Русия и Беларус и други бисери . 0| 3913 |05.03.2022 Спиране на доставките от „Газпром“ към Европа ще се отрази на цените на газа и у нас, предупреди министър Николов . 0| 3032 |05.03.2022 Министър Йорданова: Спецправосъдието се използва като бухалка срещу неудобните . 0| 4894 |04.03.2022 Руски войници изнасилват жени в окупирани градове, алармира външният министър на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads