Реклама / Ads
9| 4821 |19.12.2023 НОВИНИ

За Сабрутев “Възраждане”, ИТН и БСП късат ризи за Путин, станали паметници на глупостта

.
Депутатите на “Възраждане”, ИТН и БСП станаха паметници на глупостта. Те не се борят за българските граждани, а за Путин. 
 

Повод за коментара му е вчерашното напрежение в пленарна зала. Опозицията в лицето на ИТН и “Възраждане” обяви бойкот и не допусна за поредно заседание депутатите да се изказват от трибуната, но с подвижен микрофон вчера народните представители се изказваха от място. Поради тази причина от “Възраждане” решиха да направят опит да изключат колоните в пленарната зала. Стигна се до сблъсъци между депутатите на Костадин Костадинов и Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС. От БСП не бяха в зала. 

 

Въпреки бойкотът вчера ударно в пленарна зала бяха приети няколко закона - за отпадането на таксата за внос на руски газ, за графика за изграждането на на 7-и 8-и блок на АЕЦ “Козлодуй”, бюджетите на НЗОК и ДОО. Блокадата на трибуната бе прекъсната в името на държавния бюджет, който бе приет снощи. 

 

“Гласувахме реформата, която предложи ПП-ДБ, с която да спрем корупцията при закупуването на лекарства за онкоболните. 100 млн. лева всяка година потъват. Помолих народните представители да припознаят тази кауза. Вместо да седят на барикадата – да отидат по местата и да натиснат копчето. Те обаче избраха да се борят за Путин, а не за българските граждани”, допълни Сабрутев пред Нова телевизия.

 

Сабрутев заяви, че ПП-ДБ не са се включили във “вчерашните циркове”, а са предпочели да стоят отстрани. 

 

“Видяхме, че се посегна и на квесторите, дори на жени. Нека се върнем на темата за „Възраждане” и БСП. Те също бяха в мелето. Когато ние гласуваме закон за общественото осигуряване, където са пенсиите, БСП ги нямаше в зала”, заяви Сабрутев.

 

Той коментира и парите за общините, които са заложени в бюджета за следващата година. Всъщност въпросът се превърна в залог за подкрепата на ДПС и ГЕРБ за план-сметката на държавата. Опозицията видя договорки - за конкретни общини да се отпуска конкретна сума, но от финансовото министерство обясниха, че по този начин ще се осигури прозрачност.

 

“Идеята е да има прозрачност. Какво виждахме до момента? Зареждане на сметките на едно министерство с милиарди левове. След което това министерство по непрозрачен начин, с хвърляне на пари от джипката, даваше на конкретни общини. Сега имаме равномерно разпределение на финансовия ресурс”, заяви и Сабрутев.

 

Депутатът отчете като заслуга на ПП-ДБ повишаването на прага за регистрация по ДДС. 

 

“Ето ви една конкретна мярка, с която ние подпомагаме микро, малките и средни предприятия в България – гръбнакът на всяка една икономика. Относно корпоративния данък в размер на 15% - той засяга само и единствено компании, които имат над 1,5 млрд. лева оборот. Това е общ европейски данък”, заяви Сабрутев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3840 |19.12.2023 Борис Бонев: Изнасилват СОС. Има активен саботаж . 1| 3563 |19.12.2023 Промените в Конституцията влизат на второ четене . 25| 4689 |18.12.2023 Politico: Германия поставя войски на огневата линия, ако Русия атакува НАТО . 1| 5106 |18.12.2023 Депутатите приеха рамката на бюджета за 2024 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads