Реклама / Ads
0| 3280 |26.03.2021 НОВИНИ

Събуждаме се със слънце, времето се затопля през уикенда

.
Източник: БГНЕС
Съществено затопляне ни очаква през почивните дни, като по-бързо и по-съществено ще бъде повишението при максималните температури. Днес ще бъде малко по-топло, в сравнение с вчера с минимални температури - между минус 7° и минус 2°, по Черноморието - около 0°.
 

В София - след минус 9° вчера сутринта, днес ще бъде минус 7°. В сутрешните часове на отделни места все още са възможни слаби превалявания, но през деня облачността бързо ще се разкъса и намалее, най-късно в източните райони, където и утре ще остане и ветровито, с умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 6°.

 

И в планините денят в много райони ще започне с облачно време, а на изолирани места - и с превалявания от слаб сняг, но облачността и там бързо ще намалее.

 

Ще остане ветровито, с умерен, по високите части - силен северозападен вятър. Ще започне затопляне - максималните температури по най-високите върхове - около минус 10°.

 

Много добри условия за любителите на белите спортове след обилните снеговалежи, но и много висока опасност от лавини извън обработените писти.

 

В Европа затоплянето ще продължи в централните

части от континента. Ще се повишават температурите и на Балканите, където ще остане все още по-студено от обичайното. Рязко застудяване и валежи се очакват на Британските острови, при което дъждът в много райони там ще премине в сняг.

 

Причината - обширен атлантически циклон, който се премества на изток. Ето и валежните зони, свързани с него, които след Великобритания ще обхванат Дания и Франция, но с валежи от дъжд.

 

У нас, в събота ще бъде слънчево и още по-топло. В неделя, както и в понеделник на отделни места не е изключено да превали слаб дъжд, но затоплянето ще продължи. Във вторник отново се очаква слънчево време.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8171 |22.03.2021 Д-р Брънзалов: Мина времето, когато AstraZeneca беше най-удачна за масова ваксинация . 1| 3216 |15.03.2021 Времето се разваля за цяла седмица . 1| 3177 |14.03.2021 Преди обяд - слънце, следобяд - облаци . 1| 3179 |13.03.2021 Слънце, облаци, температури до 12 градуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads