Реклама / Ads
21| 8749 |22.05.2010 НОВИНИ

Съмнителна медийна групировка и банка бутат кабинета на Борисов

.
Филип Харманджиев
Политическа криза и срив на доверието към ГЕРБ и Бойко Борисов може да се очаква, ако правителството не прекъсне съмнителните си връзки с Нова медийна групировка на Ирен Кръстева и стоящата зад нея Корпоративна банка. Това обяви в предаването “Рулетка” по Нова телевизия управителят на “Икономедия” Филип Харманджиев.
 
Той припомни, че наскоро Съюзът на издателите в България поиска властта да каже къде държи парите си, а от последвалия отговор е станало ясно, че около 50% от средствата на държавните институции са в Корпоративна банка.

Реално се оказва, че с държавни пари една частна банка изкупува масово медии. Така излиза, че от една страна парите на държавата се пазят в частен трезор, а от друга страна с тези пари се закупуват медии като “Монитор”, “Политика”, “Телеграф”, “Уикенд”, телевизия “7 дни” и др. С тях пък се плашат институциите и обществото, обясни схемата на зависимости Харманджиев. Според него тази финансова институция може да бъде наречена съмнителна, защото около 30% от собствеността й е обвита в анонимност. Това провокирало наскоро и намесата на амарекинаския посланик у нас, който също направил изказване в тази посока. Доверието към банките има отношение към стабилността в дадена страна и инвестициите в нея, коментира управителят на “Икономедия”. Разклащането на тази банка не криело опасности за населението, но твърде притеснително било, ако се окаже, че медийната групировка на Кръстева и сина й, депутатът от ДПС Дилян Певски са в тайни договор ки с новата власт и премиера Борисов.

Ситуацията с тази банка и медийната групировка, която тя протежира е от времето на Станишев, те са близки до ДПС. Лошо е да те ухажват медиите на Доган, още повече, ако са угодни. Медиите на Ирен Кръстева и Пеевски вкарват Борисов в капана на ДПС, предупреди Филип Харманджиев. Той призова премиера и правителството да атакуват тази медийна мафия, която се държи безобразно с другите издания в страната.

От студиото на “Рулетка” Борисов бе призован да изпълни едно от първите си обещания, след като стъпи във властта – публичност на собствениците на медии и банки. Само така ще се отърси от лошия имидж, че е в таен съюз с ДПС и Доган, а с държавни пари някои медии го хвалят и защитават. Ако се срути моралното доверие в кабинета, може да има политически сътресения, предупреди Харманджиев. Той изрази увереност, че със Съюза на издателите ще продължат да се борят срещу този порочен модел, освен ако и други медии не бъдат изкупени от групировката на Кръстева и Корпоративна банка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5950 |19.05.2010 Бутат частично дискотека "Амнезия" . 4| 5561 |14.04.2010 Учителка ограбила банка в Плевен с пистолет за лев . 0| 6724 |30.03.2010 Обраха клон на столична банка . 12| 7667 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads