Реклама / Ads
3| 9928 |25.11.2018 НОВИНИ

Само във Фрог: Документи сриват нападките на жълти медии срещу майките на деца с увреждания

.
Поредица от документи-множество съдебни решения и експертизи, с които Фрог разполага, сриват напълно нападките срещу майките на деца с увреждания. Преди близо седмица една от жълто-кафявите медии съобщи под заглавие ”Бомба”, че „шефката на протестите Вера Иванова е в съдружие с арестуван и обвинен за педофилия доктор от Варна Ивайло Василев“.
 

От материалите, с които екипът ни успя да се снабди, става ясно, че в това няма нищо вярно. Оказва се, че бившата съпруга на Василев-Ружа, от  4 години води истинска война с него, като му е завела 5 дела за домашно насилие. За съжаление в центъра на раздора попада дъщеричката им Даниела /името умишлено сме променили/. Четири от делата вече  са приключили с категоричното становище на магистратите, че няма никакви данни за упражнено насилие от страна на медика. В рамките на тези дела, по инициатива на майката, два пъти МВР е била вдигната на крак. В резултат на това се е стигнало и до два ареста.  Съдът се е произнесъл и по тях,  че са напълно незаконни. Петото поред дело за домашно насилие върви към своя край.

 

В рамките на едно от предходните дела за домашно насилие, Ружа съобщава, че бившият й съпруг е упражнил сексуално насилие върху детето. След разследване и експертизи съдът с Решение №1533 от 8 юли 2016 г. отбелязва: „На практика нито едно от събраните в настоящото производство доказателства не мотивира извод, че такова насилие изобщо е осъществено от него спрямо малолетното му дете-напротив, безпротиворечивите доказателства са в обратния смисъл. Заповедта за задържане е издадена единствено въз основа на декларация на майката, която извън неспазване на привременните мерки на бащата, е навела твърдения за психическо, физическо и сексуално насилие от негова страна“. Така  обвиненията към стоматолога  се оказват напълно безпочвени. Затова и не се стига до наказателно преследване. Детето, обаче минава през сериозно изпитание-генекологочен преглед и два поредни специализирани разпита в т. нар. "Синя стая".

 

Вещо лице в СРС  в заседание на 27 септември отбелязва: „Имах категоричен отказ от страна на майката, детето да се срещне с бащата. Установи се, че върху детето се упражнява активно отчуждаващо поведение от страна на майката по отношение на бащата. Това е фрапантен случай на родителско поведение. У детето се създава страх, че ще загуби майка си. Детето е живяло с бащата до към 3 г., когато се изгражда емоционална връзка. В един момент детето ще започне да възприема за истина това, което му се говори. Кошмарите на детето са израз на агресия, която се формира у него.  Очевидно поведението на майката към детето не е адекватно, но това е нейна ответна реакция от страха й да не го загуби. Получава се смяна на ролите-детето обгрижва майката и бабата, които страдат заради него“.

 

Заради обвиненията към доктор Василев от страна на жена му, той също е бил подложен на съдебнопсихиатрична експертиза. В нея клиничен психолог Димитринка Златарева сочи в края на септември 2017 г: „Бащата преживява силно травматично отсъствието на детето. Изпитва мъчителна емоционална празнота, безсилие да промени обстоятелствата, така че да вижда детето  си и да поддържа  пълноценна връзка. Преживял е силни негативни чувства на обида, унижение и срам от опетняване на личността и репутацията му, поради създаване на впечатление, че е „насилник“.

Майката и до днес не позволява на доктор Василев да вижда момиченцето си. За това тя дължи глоби в размер на над 8000 лева.

 

Екипът ни се свърза с д-р Ивайло Василев. Той сподели, че няма да дава обяснения в медиите за клеветите от страна на медия, сочена за близка до Делян Пеевски. Вместо това ще потърси правата си в съда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8478 |24.11.2018 Само във Фрог: Цацаров уж критикува варненската прокуратурата, но издига шефа й . 3| 4213 |22.11.2018 Експерт: Управляващите не четат европейските документи, проектът АЕЦ „Белене“ не съществува . 0| 3764 |22.11.2018 Експерт: Над 2 тона храни са изтеглени от пазара само за месец октомври . 6| 8882 |21.11.2018 Бойко Атанасов за Фрог: Корупцията и организираната престъпност са едно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads