Реклама / Ads
2| 5795 |14.09.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: МВР пропуснало да изясни защо Лазар Влайков иска огнестрелно оръжие

.
Лазар Влайков
МВР е пропуснало да изясни защо председателят на общинския съвет на ГЕРБ в Септември Лазар Влайков иска да носи огнестрелно оръжие. Това научи Фрог нюз от високопоставен полицейски източник. Според изискванията на закона всеки, който настоява да се въоръжи, трябва да докаже пред органите на реда, че животът му е застрашен.
 

Припомняме, че прокуратурата обвини Влайков за убийството във Виноградец. Преди това за престъплението беше набедено 6-годишно дете.

 

Представителят на ГЕРБ пуснал заявление до РУП-Септември, че иска да се самоохранява с късо огнестрелно оръжие на 17 юли т. г. В задължителните материали в полицията, обаче липсват каквито и да е мотиви за това, което е сериозно нарушение. Близо 10 дни по-късно, на 26 юли, Лазар Влайков се сдобил със заветното разрешително. Пистолетът „Глок”, с който става убийството, бил купен на 21 август, сочи проверка на Фрог. На сбирката във Виноградец, Влайков вади „Глок”-а, за да се похвали с новата си придобивка и да я изпробва пред всички, разказа източникът ни.

 

След документите в полицията има и други твърде съмнителни неща. През 2007 година общинарят за първи път се сдобива с кетап за. Той, обаче бил за ловни пушки. В края на същата година става неприятен инцидент по повод местните избори. Между Влайков и друг негов познат Баждаров се стига до бой. Вторият получава средна телесна повреда-множество наранявания и черепно-мозъчна травма. По случаят е образувано досъдебно производство, прекратено през 2009 година. Разследващите приемат, че кютека е станал в състояние на афект и никой не трябва да носи отговорност. Докато трае разследването, обаче никой от полицията не се е задействал да отнеме оръжието на Влайков , което също е нарушение на закона. На практика се оказва, че разрешителното за носене на огнестрелно оръжие се издава на базата на първото разрешително за ловните пушки. За всички тези странности е сезирана прокуратурата, признаха от МВР. В момента Лазар  Влайков е пуснат под домашен арест.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7007 |14.09.2017 Първо във Фрог: ДАНС привика Кемил Рамадан, притискат го за протеста . 3| 6403 |13.09.2017 Даниел Божилов за Фрог: Изборът на председател на ВАС - гласуване по поръчка . 3| 8986 |12.09.2017 Димитър Байрактаров за Фрог: Оставка за В. Симеонов, СКАТ ТВ е осъждана за незаконно строителство . 12| 8639 |11.09.2017 Само във Фрог: Парите за откупа давани на два пъти, бащата на Адриан отказал услугите на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads