Реклама / Ads
6| 6181 |22.06.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Пет институции ще атакуват Слънчев бряг цяло лято

.
Четири контролно-пропусквателни пункта на жандармерията и полицията проверяват вече всеки луксозен автомобил на влизане или излизане от Слънчев бряг, научи Фрог нюз. Мярката, обявена след визитата на ръководството на МВР в Бургас миналата седмица по повод престрелката между хора на Митьо Очите и Божидар Кузманов-Козела, вече е в действие.
 
КПП-та на входно-изходните артерии на курорта работят на 24 часов режим. Пунктовете са на входа от Свети Влас, до хотел "Гранд", КПП- "Черно море" на кръговото кръстовище към Несебър и край базата на МВР в същия курорт.
Разпоредено е да бъдат спирани всички лъскави и скъпи автомобили, като се проверяват техните документи, документите на шофьора и пътниците и багажниците на колите. 25 души от жандармерията са изпратени в курорта да помагат на полицаите от Бургас, 
Несебър и командированите им колеги от страната. 
Днес ръководството на МВР и шефовете на областната полицейска дирекция в Бургас и РПУНесебър ще бъдат изслушани от депутатите от вътрешната комисия в парламента за мерките в борбата с престъпността в Слънчев бряг. 
Фрог разбра предварително какви ще са те. От началото на седмицата в курорта е командирован шефът на отдел„Икономическа полиция” в Главна дирекция „Националнаполиция” Мирослав Рашков и екип от отдела. Решено е за целия туристически сезон в Бургас да бъде изграден и да започне да действа Център за борба с контрабандата и икономическите престъпления. В него освен МВР, ще се включат служители на ДАНСНАПДАИ и митниците. 
Целта е екипи на центъра всекидневно да проверяват хотели, ресторанти, барове, дискотеки и магазини в Слънчев бряг за укриване на обороти, данъчни измами, неплащане на ДДС, контрабанда на акцизни стоки. Всекидневни полицейски акции ще има и по пътищата край курортите.
Други екипи ще следят за търговията с алкохол, цигари и горива в курорта. МВР е изпратило над 700 полицаи от страната по Черноморието, като 500 от тях са в големите курорти.
Питейните заведения, нощни клубове, кафенета и паркинги на територията на Слънчев бряг масово не отчитат оборотите си. Това са показали данните от проверките на данъчните в комплекса през изминалите събота и неделя, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).
Трябваше ли да стане кървавата престрелка с Митьо Очите, за да се задействат държавните власти по казуса със Слънчев бряг, питат риторично експерти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8992 |21.06.2016 Само във Фрог: Сърцето на Очите се къса от Йорговани . 13| 6284 |21.06.2016 А. Божилов за Фрог: Авантюрата на НЕК - АЕЦ „Белене” - щеше да генерира загуби . 4| 6567 |20.06.2016 Само във Фрог: Двама от хората на Очите също стреляли в него . 6| 8769 |20.06.2016 Само във Фрог: Връщат в МВР „топексперт” на #КОЙ, героят от Лясковец” става шеф на ченгетата в Пазарджик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads