Реклама / Ads
0| 3205 |25.03.2022 НОВИНИ

Сандов към ГЕРБ: Престанете да се държите като хулигани

.
Надежда Йорданова, Борислав Сандов Източник: БГНЕС
Престанете да се държите като хулигани в пленарна зала. С тези думи вицепремиерът и министър на околната среда Борислав Сандов се обърна към депутатите от опозицията в лицето на ГЕРБ от парламентарната трибуна.
 

Министърът отговори на Александър Иванов, който заяви, че доста министри и вицепремиери са били на събитието в подкрепа на Украйна в четвъртък вечерта и отбеляза, че реалните действия и решения са по-важни, отколкото митингите.

 

Борислав Сандов взе думата и призова ГЕРБ да не го репликират от място.

 

„Престанете да се държите като хулигани в тази зала. Ако претендирате, че сте управлявали тази държава по добър начин, с поведението си затвърждавате обратната теза“, каза още Сандов, цитиран от БГНЕС. Той уточни, че вчерашното събитие е било мирно шествие в подкрепа на Украйна, а не протест срещу правителството.

 

„Правителството прави много за ситуацията, която е провокирана от руската инвазия в Украйна. Прави много за бежанците, прави много за международните отношения в момента. Прави много и в момента, затова си позволих да взема думата“, каза още Сандов и призова ГЕРБ да не спекулират с тази тема.

 

Десислава Атанасова не остана по-назад и реагира остро на определението на ГЕРБ, че се държат като хулигани.

 

„Когато някой временно изпълняващ длъжността министър, дали на МВР, дали на МОСВ, или някой друг застане на тази парламентарна трибуна и дава оценки, за който и да е народен представител или за неговото поведение, да му отнемате думата“, каза Атанасова, визирайки председателя на парламента Никола Минчев.

 

„Конкретно в случая този господин не знам от позицията на какъв говори за парламентарната група на ГЕРБ, която има над 600 хиляди избиратели на последните избори. За сравнение неговата партия, сдружение, организация и т.н., не знам всъщност как точно се нарича, има 0.17 %, или 5554 гласа. Така, че не ми давайте оценка, господине“, обърна се председателят на ПГ на ГЕРБ към вицепремиера Сандов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2916 |22.03.2022 Министър Сандов: София може да се превърне в единствената столица без метеорологична станция . 0| 2829 |17.03.2022 Министър Сандов: България има ядрено гориво за около година и половина . 0| 3102 |16.03.2022 Борислав Сандов няма да се кандидатира за съпредседател на „Зелено движение“ . 0| 2998 |13.03.2022 Министър Сандов: Би било самоубийствено за Русия, ако атакува ядрена мощност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads