Реклама / Ads
39| 8537 |01.12.2013 НОВИНИ

Сашо Дончев: Пътят е тотално сбъркан, скоро не 20, не 200, а 20 000 ще излязат на улицата

.
Сашо Дончев
Всяко правителство е било на нож с мен, но не заради мен, аз съм пацифист. Аз съм почтен човек, никога не съм изневерявал на себе си, защото съм свободен по дух, разкри предприемачът.
 

Винаги има място за безпокойство, важна е природата на това безпокойство. Аз лично се безпокоя още от 1991 година заради онова, което се случва, каза по НТВ предприемачът и шеф на БСК Сашо Дончев.  Според него безпътицата идвала от това, че не знаем къде искаме да стигнем, затова всеки път ни се струва правилен. А всъщност трябвало да се реституират човешките права.

Онова, което действително, трябваше да се случи, беше осъществяването на един културен преход, каза той. Когато аз се раждах, в България имаше други хора, те бяха солидарни, съпричастни, навсякъде беше любов, топло чувство, никога не съм се чувствал сам и без подкрепа, добави Дончев и уточни, че това не е носталгия, а яд, който го зарежда да е недоволен и несъгласен с нещата, които се случват сега. Културата на българския народ, начинът по който живеем, бяха променени силом, от хората, готови за партньорство почти не остана следа, констатира той.

Главната грешка от прехода беше, че ВНС не изпълни своята мисия и не посочи в новото общество за какво ще отговаря личността, за да се стигне и до ролята на държавата. Дончев посочи, че той е бил успешен и в онова време, при това без някога да е бил партиен член. Онова, което спира промените, е , че не успяхме да се превърнем в граждани и да отхвърлим тоталитарната държава. Това е абсурдно. В свободното общество държавата е инструмент за постигане на общи цели, каза той.

Пътят е тотално сбъркан, по този път ние нямаме аргументи и трябва да се върнем назад, обобщи Дончев. Ще дойде момент, когато не 20, не 200, а 20 000 ще излязат на улицата и тогава ще има принуда за промяна. Трябва да се помни, че преди да се раздадат парите, те трябва да бъдат заработени, каза Дончев. Трудът на свободния човек е съзидание, а трудът на несвободния е труден, посочи той. Гражданинът има право на политически искания, а не политиците.

И аз самият, ако не бях на 60 години, щях да си тръгна оттук, заяви Дончев. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 6391 |24.11.2013 Дончев: Орешарски може да спечели само „Сървайвър" . 19| 5068 |21.11.2013 Студентът Сашо: Извиха ми ръката, съставиха ми акт . 25| 5389 |15.11.2013 Окървавеният Сашо: Манипулират истината . 106| 11617 |09.11.2013 Мишо Шамара и Сашо Диков се хванаха за гушите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads