Реклама / Ads
0| 3649 |12.04.2022 НОВИНИ

Съветник на президента на САЩ: Новият командващ на Путин в Украйна брутално е унищожавал цивилни в Сирия

.
Путнин награждава ген. Дворников
„Този конкретен генерал има автобиография, която включва бруталност срещу цивилни в други театри на война – в Сирия – и тук можем да очакваме още повече от същото. Този генерал ще стане още един автор на престъпления и бруталност срещу цивилното население на Украйна“. Това заяви съветникът по националната сигурност на американския президент Джейк Съливан, съобщава „ДС“ позовавайки се на CNN .
 

Новият ръководител на руските окупационни сили в Украйна Александър Дворников вероятно ще подобри логистиката и координацията на действията на окупаторите и ще продължи още по-брутални атаки срещу цивилни, допълва той.


Той изказа мнение, че Руската федерация вече е претърпяла „стратегически провал“ и този факт не може да „заличи никакво назначение на нито един генерал“.


„Те смятаха, че могат да завладеят столицата и да превземат други големи градове с малка съпротива, че всъщност ще бъдат посрещнати с отворени обятия […] И това, което научихме през първите няколко седмици на тази война е, че Украйна никога няма да се подчини на Русия. „Няма значение кой генерал президентът Путин се опитва да назначи“, каза Съливан.


Дворников командва руските войски в Сирия близо година до 2016 г. Журналисти и експерти понякога го наричаха „сирийския касапин“ за тактиката на водене на война, която включваше голям брой цивилни жертви.

 

По време на войната в Чечения, Дворников се отличава с това, че не щади собствените си войници за изпълнение на задачи, свидетелства журналистът Аркадий бабченко.


Австрийският военен експерт Том Купър прогнозира, че с промяна в подхода към командването, което сега ще бъде контролирано от Дворников, руските действия може да се променят качествено, съобщава BBC .

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4090 |11.04.2022 Васил Василев все пак е новият шеф на Народния театър “Иван Вазов” . 0| 4720 |10.04.2022 Бивш съветник на Путин: Истинско пълно ембарго върху руската енергия може да спре войната . 0| 3690 |10.04.2022 Зеленски и Путин ще преговарят след битката в Донбас, твърди съветник на украинския президент . 0| 3148 |08.04.2022 Новият директор на Народния театър Васил Василев поема трупата всеки момент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads