Реклама / Ads
18| 2298 |30.08.2024 НОВИНИ

Сблъсък между полицията и хората на Доган пред сараите в "Бояна"

.
Източник: БГНЕС
Напрежението пред сараите ескалира, след като поддръжниците на Ахмед Доган опитаха да влязат вътре.
 

Стигна се до сблъсък между полицията и хората на Ахмед Доган пред сараите в "Бояна", предаде БГНЕС.

 

Униформените се опитват да избутат поддръжниците на Доган, които са на "Беловодски път" от вчера вечерта. 

 

"Момчета, не знаете какво правите", "Не знаете какво ще се случи в държавата", са репликите, които отправят поддръжниците на Доган към полицаите. Хората започнаха да скандират "мафия", "предатели".







Преди това съпредседателят на движението Джевдет Чакъров представи на полицаите договор за наем, подписан на 8 септември 2008 година, с който Ахмед Доган се явява наемател на един апартамент и две стаи на ул. „Беловодски път“. Наемодател е „Делта Епсилион“ АД, представлявано от Красимир Дюлгеров. Според представения договор, сключен за срок от три години, Доган плащал 48 666 лева годишно.

 

По обяд на място пристигна и синът на Доган – Демир, който поиска да бъде допуснат до имота с мотива, че вътре има вещи на баща му.







„Ние дойдохме да спасим България, бе момчета, какво правите“, твърдят близките до Доган и натискат полицията в опит да влязат в сараите.  

 

Пред напрежението да ескалира, Демир Доган и Илхан Кючюк успяха да се разберат с полицията хората от ДПС да се отдалечат на достатъчно разстояние, за да може да бъде отцепен периметърът и да влязат вътре, като те двамата ще останат до органите на реда.

 

Тази част от събитията пред сараите, започнали в четвъртък вечерта, бе предавана на живо чрез страницата на ДПС във Фейсбук. 

 

Преди това Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Илхан Кючюк и други от приближените на Доган показаха договор за наем пред полицейските служители, които охраняват имота в София. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 15870 |30.08.2024 Партньорката на Павел Дуров - Юлия Вавилова - е смятана за виновна за задържането му . 3| 3671 |30.08.2024 Осъдиха руски журналист на 8 години затвор заради материали за клането в Буча . 5| 2304 |30.08.2024 Няма да назначават главен секретар на МВР . 3| 2914 |30.08.2024 МВР дава на прокуратурата проверката по сигнали на активисти на ДПС за сараите и Росенец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads