Реклама / Ads
22| 5170 |31.07.2020 НОВИНИ

СДВР: Които искат да разкажат за инцдента на Орлов мост да заповяда в I РПУ

.
Тони Тодоров
Не можем да говорим за физическо насилие. Абсолютно професионално задържане. Гражданите, които искат да дадат своите показания и да разкажат за случилото се да заповядат в районното управление. Петър Кърджилов и възрастната жена ще останат там до изясняване на случая.
 

Това заяви на брифинг на СДВР Тони Тодоров зам.-директор на "Охранителна полиция" по повод ареста на Петър Кърджилов след възникнало напрежение на блокираното кръстовище на "Орлов мост".

 

"Преди час се случи инцидент. От няколко дни предупреждаваме за това. На Орлов мост възрастна жена е спряла пред протестиращите и е решила да изкаже своето мнение пред протестиращите. Един от протестиращите се насочва към нея и изхвърля съдържанието на чашата, която държи в ръката си. Жената му посяга с бастун. Сега ще направим анализ. Ще повишим нивото на тона. Жената се е явила да изрази своето мнение, всички видяхме поведението на протестиращите. Всеки ще носи своята отговорност. Ще изясним ситуацията. Двамата се намират в Първо районно. До изясняване на случая двамата ще останат там“, каза Тодоров.

 

Имаме огромен брой сигнали на граждани, които се чувстват много засегнати от създалата се ситуации. Сред тях има инвалиди, допълни още зам.-директорът на "Охранителна полиция".

 

Тодоров обяви, че СДВР и Столична община започват преговори с протестиращите на Орлов мост с цел да ги накарат да напуснат кръстовището, за да се нормализира трафикът.

Следобед ще имаме по-сериозна среща с тях и и бихме желали да разговаряме без присъствието на медиите, посочи той.

"Идеята ни беше за диалог, но за съжаление не постигнахме никакво разбиране с протестиращите на Орлов мост'', коментира по време на брифинга и директорът на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община Красимир Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6087 |30.07.2020 Журналист: Протестирам срещу всякакви думи, които са по-дълги от три букви . 63| 9061 |30.07.2020 Борисов с опорка от джипа си: Всички, които са против диверсификацията са за оставка. Експерти: Подмазва се на американците . 21| 8243 |30.07.2020 МВР слугува на Борисов и Гешев и ръмжи срещу протестиращите, които го издържат . 9| 4526 |30.07.2020 СДВР: Водим преговори с протестиращите да освободят кръстовищата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads